Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hormonális problémákra fogamzá...

Hormonális problémákra fogamzásgátlót felírni műhiba?

Figyelt kérdés
Mert szerintem az. Ma egy sztk-s orvos azt mondta, hormonális problémára csak tüneti kezelés lehetséges, az is csak fogamzásgátlóval. És ha abbahagyom, visszajönnek a tünetek. Nem hiszem el, hogy nem létezik más hormonkészítmény, ami helyre tudja billenteni a hormonrendszert és nem kell örökre szednem. Kíváncsi leszek a magán orvosom mit fog mondani erre, mert fogamzásgátlót nem fogok szedni, amitől húgomnak tüdőembóliája lett...
2013. nov. 26. 09:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ha egy szem doktornő írt egy ilyen kijelentést, és 100 másik pedig fogamzásgátlót ad hormonális problémákra, akkor szerintem a nagy számok törvénye alapján valószínűleg a 100 dokinak van igaza. Nyilván nem alkalmaznak olyan eljárást, ami tömegesen káros.

Az igaz, hogy van, akinél okoznak mellékhatásokat a fogamzásgátlók. Ők ne szedjenek fogamzásgátlót, ennyi. A doktor felelőssége, hogy mit ír fel, a beteg felelőssége meg hogy beszedi-e vagy sem.

2013. nov. 29. 14:18
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Na pont ezért javaoltam kérdezőnek, hogy ne! mert az ő felelőssége.

A doktornő mégiscsak doktornő, te, meg én laikusok vagyunk.

Ha ő ilyen írásra ragadtatta magát, annak komoly oka lehet, amiről mi nem tudhatunk olyan mélységekben, mint ő, aki napi infókkal rendelkezik.

A többi orvos csak nem tud mit kezdeni az eredeti problémával, elismerni nem akarja mert esetleg kínos neki (bár nem tudom miért érzi úgy), és ezért írja fel a foggátlót tüneti megoldásként. (lásd pl. fájdalomcsillapító.)

2013. nov. 30. 08:46
 13/13 csipkerózsika válasza:
Hogy műhiba-e vagy nem, az orvosi kérdés, az adott problémától, betegségtől is függ. Én mindenesetre nagy valószínűséggel nem szedném be, inkább alternatív, természetes megoldások után néznék, ha olyan jellegű a problémám.
2014. jan. 22. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!