Hormonális problémákra fogamzásgátlót felírni műhiba?
Tudod, ha egy szem doktornő írt egy ilyen kijelentést, és 100 másik pedig fogamzásgátlót ad hormonális problémákra, akkor szerintem a nagy számok törvénye alapján valószínűleg a 100 dokinak van igaza. Nyilván nem alkalmaznak olyan eljárást, ami tömegesen káros.
Az igaz, hogy van, akinél okoznak mellékhatásokat a fogamzásgátlók. Ők ne szedjenek fogamzásgátlót, ennyi. A doktor felelőssége, hogy mit ír fel, a beteg felelőssége meg hogy beszedi-e vagy sem.
Na pont ezért javaoltam kérdezőnek, hogy ne! mert az ő felelőssége.
A doktornő mégiscsak doktornő, te, meg én laikusok vagyunk.
Ha ő ilyen írásra ragadtatta magát, annak komoly oka lehet, amiről mi nem tudhatunk olyan mélységekben, mint ő, aki napi infókkal rendelkezik.
A többi orvos csak nem tud mit kezdeni az eredeti problémával, elismerni nem akarja mert esetleg kínos neki (bár nem tudom miért érzi úgy), és ezért írja fel a foggátlót tüneti megoldásként. (lásd pl. fájdalomcsillapító.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!