PCOS-t diagnosztizált a nőgyógyászom, de csak
fogamzásgátlót írt fel. Tudnál segíteni?
Figyelt kérdés
Ultrahangos vizsgálat közben több cisztát is talált az orvos, emellett erősebben szőrösödöm,és elég sokat izzadok. Felírta a Dienille fogamzásgátlót, de mióta szedem egyáltalán nincs vérzésem (igaz, a szőrösödés mérséklődött). Visszamentem,hogy nincs vérzésem, de mivel nem tervezek egyelőre gyermeket, nem hajlandó további vizsgálatokra elküldeni, hanem inkább felírta a Dienille helyett a Yangee-t. Sokat olvastam a PCOS-ról, így tudom, hogy ez a betegség további vizsgálatokat igényel. Keressek másik nőgyógyászt vagy inkább egyből endokrinológust? 22/L Köszönöm.
Menj endokrinológushoz. Nekem is ez volt, végül nekem a mozgás, meg a diéta segített. De nekem nem volt annyira súlyos. De mondta, hogy ha súlyos lenne, akkor van valami gyógyszer, ami segít.
2013. nov. 8. 10:48
2/7 anonim válasza:
Szerintem is inkább vizsgáltasd ki magad és menj tovább endokrinológushoz.
Amúgy én is szedtem egy pár hónapig a Dienille-t és nekem se volt tőle vérzésem, át is írták másikra.
Mondjuk nekem nem voltak problémáim egyébként, mint neked. Ezt csak a tapasztalat miatt írtam le.
2013. nov. 8. 10:51
3/7 anonim válasza:
a tünetekre kaptál gyógyszert a nőgyógyásztól, egy endokrinológus pedig magát a betegséget kezelné
háziorvostól kérj beutalót és menj endokrinológushoz, ne akkor kezdj el ezen dolgozni, amikor már babát szeretnél, mert viszonylag hosszú a kezelés
2013. nov. 8. 10:54
4/7 anonim válasza:
Sajnos ez a nődokik szokása, pedig célravezetőbb az okokat megkeresni, hisz akkor magától rendbe jön minden, ha kikezelik őket, nem kell gyógyszerekkel terhelni a szervezetet.
Csökkentsd a szén-hidrát beviteledet és mozogj rendszeresen.
2013. nov. 8. 13:26
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ma beszéltem is a háziorvossal, aki végre foglalkozott a problémáimmal, kaptam beutalókat endokrinológiára, de azt javasolta, hogy inkább menjek magánrendelésre, mert különben 4-5 hónap a várakozási idő mindenhol. :(
2013. nov. 8. 15:08
6/7 anonim válasza:
igen, sajnos igazat mondott, nagyon kevés az endokrinológus
2013. nov. 8. 15:15
7/7 anonim válasza:
Igen, jól mondja a háziorvos. Viszont szerintem antibébit szedve nincs is értelme hormonvizsgálatot végezni, szóval lehet, hogy abba kellene hagyni és pár hónap után vizsgáltatni magad, mert most egy hamis eredményt kapnál csak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!