Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elmúlik majd ez a dolog?

Elmúlik majd ez a dolog?

Figyelt kérdés

Én egy 17 éves lány vagyok.Kb. 1 éve elkezdett nőni a szőröm a mellem körül(nem a mellbimbőnál,hanem a barna résznél...) és ezért elég gátlásos vagyok...Eddig csak a combomon levő szőr kezdett fekete lenni és azt még bemagyaráztam magamnak,hogy az majd eltűnik...De ez a dolog nagyon zavar(metr nemcsak fekete,de hosszú is és anyu azt mondja,hogy ne szedjem ki,mert attől csak rosszabb lesz...) és nem tudom,hogy mit csináljak.Kihullik majd onnan a szőr?Lehet ez valamilyen serdülőkori dolog?Jahh és nem tudom,hogy ez befolyásolja e ezt a dolgot,de még szűz vagyok és az is zavar,hogy ez majd a valamikori együttlétemre majd rosszul fog kihatni,szóval,hogy megmarad ez a gátlásosság bennem.

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

2009. nov. 17. 23:58
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Ne aggodj,nincs semmi gond.En 19 vagyok es nekem is van.Valoszinuleg valami hormonzavar vagy ilyensmi,semmi koze a szuzesseghez.Ha az megnyugtatna,menj el orvoshoz.
2009. nov. 18. 00:10
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha máshol is jobban szőrösödsz (olyan helyeken is ahol általában nem szoktak a lányok), akkor lehet, hogy hormonzavar, arra írhatnak fel neked gyógyszert (fogamzásgátlót) amitől enyhülhetnek a tünetek.

De az is lehet, hogy inkább genetikai adottság... szal nézz körül a családodban :)

2009. nov. 18. 00:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Menj el bőrgyógyászhoz, majd ír fel neked valamit és megoldódik a dolog. A hosszú fekete szőr egyáltalán nem normális a combon sem.
2009. nov. 18. 00:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Nincs köze a szüzességhez, bár a hormonokhoz valószínűleg igen. Nekem is van ilyen kamaszkorom óta, nem hinném, hogy ez valaha is elmúlna magától. Én csipesszel mindig kiszedem, másodszorra már nagyon könnyen kijön, olyan, mint amikor a szemöldöködet szeded ki. Engem zavarna, ha más is észrevenné. Sajna néha egy-két szőrtüsző begyullad, ha alánő a bőr alá a szőrszál, az vacak, de előbb utóbb megoldódik mindig.

Egyszer olvastam egy "okos" tanácsot egy ifjúsági magazinban, ami kb. annyi volt, hogy ne aggódj, biztos van olyan fiú, akinek ez tetszik... hát majdnem lefordultam a székről.

1. NEKEM magamnak nem tetszik

2. az ember nem ez alapján szeretne párt választani, hogy első kitételként megadja

3. nagy valószínűséggel nekem nem olyan pasi jönne be, akinek pont EZ tetszik.

No, szóval ezt csak mint saját élményt írtam le, bár annyira nem off.

Jah és még annyit, nekem nem lett rosszabb a szedéstől.

2009. nov. 18. 00:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is van, és amiket hallottam az alapján, kb a nők ötödének van ott is pár szál, 20 éve szedegetem csipesszel, tök ugyanolyan, nem lett kevesebb se több. Más megoldás nem nagyon van, hormon gyógyszert nem szedhetünk évtizedekig szerintem. Egyébként volt fogamzásgátlós időszakom (kb 13 év), de akkor sem változott.
2009. nov. 18. 08:33
 6/11 anonim ***** válasza:

nekem is van, a cickóról csipesszel ki lehet szedni.

combról meg gyantával lehet letépni. erre egy teljes iparág épült, úgyhogy elhiheted: nem vagy egyedül. nem abnormális, sajna, ilyen géneket örököltünk.

ne add oda a szüzességed olyan fiúnak, aki ezért kiröhögne. a szőrmérce jó mérce. aki röhög, az lekophat ;)

2009. nov. 18. 09:41
 7/11 A kérdező kommentje:

Én azt hallottam,hogy ha kiszedem,akkor ott még több fog nőni.Lehet,hogy ez véletlen,de tényleg,kiszedtem a mellem körül a szőrt és volt olyan tüsző,amiből egy helyett kettő nőtt.Ezek után már nem is mertem többé kiszedni.Túlreagáltam és ezek csak véletlenek voltak,hogy egy helyett kettő

nőtt ki?

2009. nov. 23. 21:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Ne görcsölj ezen. Szedd ki, mert az csúnya látvány és tuti, hogy a hapsik igen nagy része furcsán nézne egy nőre akinek szőrös a melle.
2009. nov. 23. 21:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez sajnos alkati dolog, bár egy hormonvizsgálat nem ártana, mert jelezhet olyan betegséget is, amit feltétlenül kezelni kell, különben később egyéb következményei is lesznek, pl. meddőség. Nem azt mondtam, hogy ez van Neked, de csak orvosi kivizsgálás alapján lehet megtudni.

Nekem is sok testrészem szőrösödik (comb, has, mell, áll, felső ajak, kar, stb.) 20 éve szőrtelenítek rendületlenül, és nem lett több, sőt van, ahol kopott is. Jó megoldás a lézeres vagy villanófényes szőrtelenítés, bár elég drága, de nekem óriási változást hozott. Terhesség és szoptatás alatt is jobb volt a helyzet, sokat ritkult a szőröm. Viszont a fogamzásgátlótól nem hullott ki.

2009. nov. 23. 22:41
 10/11 anonim ***** válasza:
én is úgy hallottam hogy sok nőnek van pár szőrszála a bimbóudvar körül. nekem is van, és én is csipesszel szedem.
2009. nov. 24. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!