Másnak is fájt más ennyire a hasa? Ugye nincs komolyabb bajom?
Normál tampon megtelt 3/4ed óra alatt, de nem is ez a lényeg...
Annyira fájt a hasam, hogy csak sírtam , és miközben elindultam hányni, összeestem a szobámban.. Ezek után felkeltem, és álomba sírtam magam. Azt hittem, ott rögtön meghalok :S
14/L
nekem is ilyen sajnos, áttudom érezni :(
pont ilyen napom volt csütörtökön, csak sajnos suliban :S
gyógyszerrel próbáltad már kezelni?
15
Hiába veszek be gyógyszert, nem használ.. :(
Ma jött meg, félek, hogy holnap a suliba is ilyen lesz.. :S
előző vagyok
mit veszel be ? anyukádnak szóltál már ?
Szóltam anyumnak.
Szedtem már hasfájásra algoflexet, cataflam-t, algoflex m-t, meg valami görcsoldót, nem emlékszem a nevére...
Szegény! Így szenvedni ilyen fiatalon!
Sajnos velem is előfordult már sokszor ilyen, épp most írtam egy másik kérdezőnek, hogy tiniként sokszor el is ájultam, most pedig, anyaként, még mindig hányok a görcsöktől. Sok lánynak, nőnek vannak hasonlóan erős görcsei. Azt teheted, hogy a menstruációd közeledtével még fokozottabban ügyelsz, hogy nehogy felfázz (az sokat ront a fájdalmakon) és ha megjön, az első 1-2 napban, amikor görcsölsz, igyekezz minél melegebben tartani magadat deréktól lefelé, ne eröltesd meg magad, pihenj sokat, esetleg egy könnyű séta használ, ha elég erősnek érzed magad. Próbáld elterelni a figyelmedet egy jó könyvvel. Ha nem bírod, nyugodtan vegyél be egy görcsoldót (de sose éhgyomorra!) és bújj ágyba. Később érdemes lesz fogamzásgátlót szedned, az enyhíti a panaszokat, de szerintem még fiatal vagy hozzá. Ha sokszor előfordulnak ilyen erős rosszulléteid, akkor menj (anyukáddal vagy barátnőddel, ha félsz) nőgyógyászhoz, ő is tud biztosan javasolni egy-két dolgot.
Na, ezért nem értem, amikor 14-15 évesen annyira vágytok a menstruációra :=)! Hát nem jobb lene enélkül az élet? Ami engem illet, szívesen kihagytam volna az egészet úgy 20-25 éves koromig és a klimaxot is előrehoznám úgy 40 éves korra :=).
Minden jót neked!
3.
Én sose vártam, mert elég korán jött meg, 10 éves koromban.. :( Felfázva nagyon rég voltam, szerintem az nem lehetett.. :)
4.
Máskor is fáj, de ennyire még sose volt durva...
Köszi a válaszokat :)
Első 13:46 vagyok. Most még jobban sajnállak! Istenem, 10 éves gyerekként?! Nincs igazság...
Ha nagyon rosszul érzed magad, nyugodtan szólj anyukádnak és menjetek el az ügyeletre. Ott adnak egy injekciót, amitől kb. 10 percen belül sokkal jobban leszel. Ha nincs autótok (gyalog ilyen állapotban ne indulj el) akkor hívjátok ki az orvost! Ne szégyeld, én is (és még nagyon sok lány és nő) megjártam már néhányszor az ügyeletet. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!