A pisilés kényszerű visszatartása nálatok okozott már egészségügyi problémát? - Ha igen, milyet?
Van köztetek is olyan, aki gyakran szokta visszatartani a pisilést, mert pl a munkahelyén ez nem könyen megoldható, vagy egyszerűen nincs gusztusa használni az ottani wc-t stb, stb...? Nálam pont ez a helyzet, ezért ott nem is megyek el, csak mikor hazaérek 5-6 óra körül. Néha pedig külföldre kell mennem vonattal (12-13 ra az út)olyankor már nagyon kell pisilnem, de semmiért nem mennék be egy olyan wc-be, inkább visszatartom. Tudom, hogy ez nem egészséges, szerencsére eddig semmi bajom nem lett még belőle, de aggódom. Lett valamelyikőtöknem valami betegsége abból, mert vissza szokta tartani a pisilést?
Köszi a választ!
hólyagproblémáid is lehetnek, ami nem kellemes dolog.
figyi, a wcre nemkell ráülni, énsem ülök sohasem rá. így pedig nyugodtan lehet pisilni, nemfogsz elkapni semmitsem ha nemülsz rá.
aztán meg lehet venni kézfertőtlenítőt a dm-ben, ha nincs törlőkendő, vagy épp nemfolyik a vonatvécéből a víz, vagy éppencsak nincs gusztusod hozzáérni, akkor használd a kézfertőtlenítőd. ilyen kis gél, amit bekell dörzsölni a kezedbe és ennyivolt.
- a pangó vizeletből kristályok csapódhatnak ki, amik aztán kővé álnak össze,
- különféle baktériumok tudnak megtelepedni és elszaporodni a hólyagban,
- meggyengülnek a feleslegesen eröltetett záróizmok, idővel nem leszel képes rendesen tartani a vizeletedet,
- amikor pattanásig feszül a hólyag, már a húgyvezetékben és a vesékben is pang a vizelet, a vesék működése akadályozott, begörcsölnek, esetleg károsodnak
És a végére egy kicsit lazábbat: egyszer nem fogod addig bírni amíg akarod, és lehet, hogy épp az utcán bepisilsz.
Ne tedd! Én sem ülök rá egyetlen wc-re sem az itthonin kívül. Mi sokat járunk kirándulni, én meg tartogattam estig, még inni sem mertem (mégis, hogy nézne ki az erdőben pisilni?), aztán lett egy csinos hólyaggyulladásom, később egyszerre 2 kövem. Úgy döntöttem, fontosabb az egészségem.
Köszi a válaszokat, elgondolkodom rajtuk.
Sajnos nekem is volt már olyan, hogy úgy visszatartottam, hogy már a vesém is fájt, és olyan is, hogy hazaérve sokáig nem tudtam pisilni, mert egyszerüen nem akart elindulni. Megijedtem, hogy mi lesz most, úgy éreztem szétreped a hólyagom. Orvoshoz akartam menni, de mozozni is alig birtam, mig végül nagy nehezen sikerült pisilnem.
Nem tudjátok ilyenkor miért nem tud az ember pisilni, és ha mégsem sikerül, és nem jön segítség, akkor annak milyen következménye lehet?
Persze legjobb megelőzni az ilyet.
Nekem is volt már olyan, hogy szúrt a hólyagom meg minden bajom volt már.
De mióta egyszer akaratom ellenére felnőttként nyilvánosan bepisiltem, azóta inkább nem játszom ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!