Yvett98 kérdése:
Mit csinál a nőgyógyász az első alkalomkor?
Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok és még nem voltam soha nőgyógyásznál .Mivel Erdélyi vagyok ezért nálunk a az egyetem szeptember végén kezdődik.Én jelenleg a Brassói Rendőr És Katonaképző szakon vagyok. Most leszek első éves .Ezen az egyetemen kötelező a lányok nőgyógyászatilag való kivizsgálása negyed évente (Ez azért van mert fizikai terhelés ér bennünket: edzések, kiképzések, gyakorlatok, stb..)Megtudtam hogy az első ilyen alkalom már idén októberbe meg fog történni az egyetem nőgyógyászánál. És én nagyon félek meg izgulok. Mit szokott ilyenkor csinálni? Gondolom le kell majd vetkőzzek teljesen meg ilyen ? Kérlek segítsetek!! Mondjátok tapasztalataitokat !! Köszi előre is!! :)2013. szept. 4. 14:52
1/10 anonim válasza:
Azt nem kérheti az orvos, hogy vetkőzz meztelenre. Amíg alul vizsgál, felül lenni kell rajtad ruhának, amíg a melled vizsgálja, alul lehetsz felöltözve.
2/10 anonim válasza:
Általában először beszélgettek, kérdez a menstruációdról ( mikor jött meg, általában hány naponta jön meg, hány napig tart a vérzés), utána, hogy tapasztaltál-e valami furcsát ( pl. bűzös folyás, csípő érzés, nagyon erős fájdalom). ezután vizsgál. alulról levetkőzöl, fel fekszel egy székbe, ahol a lábadat fel kell tenni ( több fajta van: van ahol a talpaid helyezed fel, van ahol a térdeid). Ha szűz vagy, akkor lehet végbélen keresztül vizsgál 8 erről nem tudok sokat mondani), ha nem vagy szűz, akkor megvizsgál kézzel ( ez annyi, hogy két ujjal benyúl, közben nyomogatja a hasadat) és egy eszközzel, amivel csak annyit tesz, hogy kicsit kitágítja a hüvelybemenetet, hogy lássa jól a belső részeket. Ha mell vizsgálat is lesz, akkor felöltözöl alulról, levetkőzöl felülről és megvizsgálja a melleid. Ennyi. Legalábbis Mo-n :) Ja, nem tudom rákszűrést ott levesznek-e, de abból sem érzel semmit. Nyugi.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! :)Kicsit megnyugodtam. De azért még mindig biztos vagyok abba hogy nagyon kellemetlen lesz számomra ez az egész, főleg a végbélben való vizsgálat (mivel még szűz vagyok) Jah !!! Igen és még valami: SZerintetek melyik nőgyógyásznál kevésbé kellemetlenebb a dolog : nőnél vagy férfinál. Mert szerintem nőnél. De az egyetemen sajnos egy fiatal férfi van (ami miatt majd még kellemetlenebb lesz számomra :p)
2013. szept. 4. 15:16
4/10 anonim válasza:
Nem a nőgyógyász nemén múlik, hogy milyen orvos. Mindkét nemnél van jó és rossz orvos is. Ebben a kérdésben a személyes ismerőseid tanácsát kérd. Ahhoz menj, akiről több jó véleményt hallasz!
5/10 anonim válasza:
Szerintem kérheted, hogy saját orvosod vizsgáljon (választott nő), majd állítson ki róla igazolást. Fontos, hogy a lehető leglazább legyél, és bátran fel merd tenni a kérdéseidet.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen csak az a gond hogy én negyed évente nem jöhetek haza Brassóból mert több száz km-re lakom tőle. Így rá kell hagyatkozzak az ottanira :p. A nemét illetően pedig sokkal szívesebben mennék egy fiatal vagy idős nőhöz. Mint épp egy fiatal férfihoz. Aki nálam épp csak néhány évvel nagyobb.. Nah.. értitek (fiatal "pasi" ...)Egyébként köszi a válaszokat :D
2013. szept. 4. 16:24
7/10 anonim válasza:
Hát Brassóban nincs más nőgyógyász? Ott is nyugodtan kereshetsz egy nőt.
8/10 A kérdező kommentje:
Hát ebben igazad van . Nem tudom még hogy mi lesz majd még meglátom minden esetre nagyon izgulok hogy milyen lesz az első alkalom . Aztán gondolom majd megszokom hisz az évi 4 alkalom az elég sok :p Kösz az ötletet !!! :)
2013. szept. 4. 17:45
9/10 anonim válasza:
Hát sokkal elviselhetőbb lenne természetesen nő elött terpesztened, de mivel nincs választási lehetőséged, akkor a fiatal férfit kell elviselned.
10/10 anonim válasza:
az első tuti fura lesz, de amásodiknál már mindegy hogy ki vizsgál. én már voltam nőnél, férfinél, fiatalnál,idősnél. Jelenleg egy középkorú pasihoz járok,szakmailag eddig ő a legjobb. egyébként a tapasztalataim alapján semmi különbség nincs köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!