Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyászati vizsgálat után...

Nőgyógyászati vizsgálat után ez normális?

Figyelt kérdés

Voltam tegnap délután nőgyógyászati szűrésen. A doki nem mondott semmit, a lapra azt írta, hogy minden ok.

Már hazamenetelkor volt egy picit sötétebb sárga váladék, de nem komoly.

Ma reggelre viszont ez a váladék sokkal bővebb lett, színe szintén sötét sárga/nagyon világos barna, és egy kicsit olyan érzésem van, mint amikor megjön. Most van peteérés amúgy, ez biztos nem menstruáció.

Jelzem, nem volt túl kíméletes a kenet levételekor, nem fájt, inkább kellemetlen volt.

Ez normális ilyenkor? Másnál is előfordul ilyen?

2013. aug. 9. 07:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

1.A méhszájseb nem is seb valójában, a mintavételtől senki sem kaphat úgynevezett méhszájsebet, ez teljesen mástól alakulhat ki.

2.A citológiai vizsgálat pedig olyan kis mértékben sérti fel a méhnyakat, hogy semmilyen veszéllyel nem jár.

2013. aug. 9. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:
15%

Azért arra kiváncsi lennék honnan van ez a magabiztosság benned?

Az én orvosom nem tudja, hogy 100% mitől lehet méhnyakszáj sebet begyüjteni.

Esetleg adnál neki órákat? megkérdezem, hogy jelentkezne e nálad.

2013. aug. 9. 18:08
 13/15 anonim ***** válasza:
84%

12. méhnyakszáj? Az mi?

És a méhszájsebnek valóban semmi köze egy sebzéshez.

Méhszájseb kialakulásakor a méhnyakban található hengerhám "kinő", a méhszájon normálisan megtalálható laphámra.

Ez nem sebzéstől, sérüléstől jön létre. Az okait nem igazán tudjuk,de azt megfigyelték,h méhszájsebeknél a HPV pozitiv szokott lenni. Tehát valószínűleg köze van a méhszájsebek kialakulásához. Viszont azt még nem figyelte meg senki,h a gyakori mintavétel során keletkezett sérülések esetén méhszájseb alakulna ki. Pedig van olyan,amikor többször(akár 3 havonta) is ismételni kell a rákszűrést,méghozzá nem is ritkán.

2013. aug. 10. 07:29
 14/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem azért hogy beleszóljak, de:

"méhszájsebeknél a HPV pozitiv szokott lenni"

melyik az ok és melyik az okozat?.....

De szerintem maradjunk az eredeti kérdésnél!

2013. aug. 10. 08:11
 15/15 anonim válasza:
Nekem volt HPV vírus-om, kúp alakú kimetszest végeztek rajtam. És igen volt méhszajsebem is. Most voltam rákszürèsen, és egyből tudta az orvos hogy konizaciot végeztek rajtam, mert a méhszajam feljebb van.. és igen HPV pozitív, és konizacio után méhszajseb...
2021. máj. 13. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!