Nőgyógyászati vizsgálat után ez normális?
Voltam tegnap délután nőgyógyászati szűrésen. A doki nem mondott semmit, a lapra azt írta, hogy minden ok.
Már hazamenetelkor volt egy picit sötétebb sárga váladék, de nem komoly.
Ma reggelre viszont ez a váladék sokkal bővebb lett, színe szintén sötét sárga/nagyon világos barna, és egy kicsit olyan érzésem van, mint amikor megjön. Most van peteérés amúgy, ez biztos nem menstruáció.
Jelzem, nem volt túl kíméletes a kenet levételekor, nem fájt, inkább kellemetlen volt.
Ez normális ilyenkor? Másnál is előfordul ilyen?
1.A méhszájseb nem is seb valójában, a mintavételtől senki sem kaphat úgynevezett méhszájsebet, ez teljesen mástól alakulhat ki.
2.A citológiai vizsgálat pedig olyan kis mértékben sérti fel a méhnyakat, hogy semmilyen veszéllyel nem jár.
Azért arra kiváncsi lennék honnan van ez a magabiztosság benned?
Az én orvosom nem tudja, hogy 100% mitől lehet méhnyakszáj sebet begyüjteni.
Esetleg adnál neki órákat? megkérdezem, hogy jelentkezne e nálad.
12. méhnyakszáj? Az mi?
És a méhszájsebnek valóban semmi köze egy sebzéshez.
Méhszájseb kialakulásakor a méhnyakban található hengerhám "kinő", a méhszájon normálisan megtalálható laphámra.
Ez nem sebzéstől, sérüléstől jön létre. Az okait nem igazán tudjuk,de azt megfigyelték,h méhszájsebeknél a HPV pozitiv szokott lenni. Tehát valószínűleg köze van a méhszájsebek kialakulásához. Viszont azt még nem figyelte meg senki,h a gyakori mintavétel során keletkezett sérülések esetén méhszájseb alakulna ki. Pedig van olyan,amikor többször(akár 3 havonta) is ismételni kell a rákszűrést,méghozzá nem is ritkán.
Nem azért hogy beleszóljak, de:
"méhszájsebeknél a HPV pozitiv szokott lenni"
melyik az ok és melyik az okozat?.....
De szerintem maradjunk az eredeti kérdésnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!