A későbbiekben lehet fogyatékos a gyerekem?
Állítólag oxigénhiánnyal születtem, ezért csak 2-3 éves koromban kezdtem el járni tanulni, sajnos az orvosok ezt nem vették észre addig, amíg nem töltöttem be azt az életkort, amikor már normális esetben járni tanul a baba. Ha ezt észreveszik, akkor nem lett volna semmi bajom, mert speciális babatornával kikerülhető lett volna.
Így lett egy jobboldali achilles-ín rövidülésem, és a jobb kezem is gyengébb, mint az átlagnak. 10 éves koromban egy lézeres műtétnek köszönhetően felépültem, annyi az egyetlen "baj", hogy sarkon járni, sokáig futni nem tudok, jobb kézzel nagyon nehezet cipelni nem. Tehát nem számottevő és nem észrevehető.
A felvetett problémám viszont az állítólagos oxigén hiánnyal születés. Sajnos az idegorvosok nem tudták ezt annak idején meghatározni, lehet, hogy még méhen belül történt egy elváltozás. Örökbe fogadtak, így nem tudom, hogy a felmenőim között volt e a hasonló eset.
Még fiatal vagyok, de a későbbiekben szeretnék babát vállalni, és félek, hogy esetleg miattam ő is valamilyen rendellenességgel születik. Tudom, hogy ez később is kialakulhat, de tartok attól, hogy hibás gént hordozok, pont amiatt ami velem történt.
Tudtok erre valami tanácsot adni? Vizsgálatok, ilyesmik.
Egészséges életet élek, nem cigizek, nem iszok, nem drogozok, sportolok, régen nagyon sokat úsztam.
Az oxigén hiány szülés közben akutan alakul ki. Pl: köldökzsinór rácsavarodik a nyakra, vagy egy valódi köldökzsinór csomó keletkezik méhen belül esetleg túl nagy a magzat és szűk az anya medencéje. De ezt ár a te esetedben nem tudjuk meg, hogy mi okozott oxigén hiányt.
Ez nem öröklődő betegség, nem génhiba. Akkor nem épültél volna ilyen szépen fel, hanem az életkor előrehaladtával vagy romlott volna vagy nem javítható.
Ugyan akkora esélyed van egészséges babát szülni, mint bárki másnak :)
A szülés közben történt veled valami, ez nem génhiba.
Ha terhes leszel, úgyis ki fog kérdezni a doki.
Semmiképpen sincs örökletes dologról van szó!
Egészséges kisbabád lesz, meglátod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!