Szűrésnél egy nőgyógyász elmondaná, ha valami kórosat tapintana?
Bocsi a hülye kérdésért, csak anyukám daganatos betegség miatt hunyt el, tüdőrákja volt, bár úgy tudom, hogy korábban volt méhdaganata is, amit tudtak kezelni még anno, műtéttel.
Ma voltam nőgyógyásznál, az ambuláns lap szerint minden ok, bár nem nagyon néztem lefelé, hogy mit csinál a doki, inkább a plafont bámultam.
Ilyenkor azért megnézi, hogy szabad szemmel látható-e elváltozás, vagy csak úgy ráírja a lapra, hogy ép méhszáj és kész?
Meg ráírták, hogy ph. 4.5. Ezt hogy állapítja meg 3 perces vizsgálat alatt? Igaz, nem néztem, de szerintem nem csinált ph. tesztet.
Azért kérdezem, mert elég flegma doki volt, továbbá azért, mert tampon felhelyezéskor éreztem egy "keményebb" területet a méhszáj alatt, de nem a hüvelyben, hanem azon kívül, és félek, hogy találnak valami elváltozást.
Elképzelhető, hogy ő is tapintotta, csak amíg nincs biztos citológiai eredmény, addig nem mondja el?
Huh, köszi a válaszért.
Bár hozzátartozik a történethez, hogy most van épp peteérés, és ilyenkor magasabban helyezkedik el a méh. Akkor is ki tudná tapintani?
Viszont van jó hír is. Jó pár évvel ezelőtt találtak csomókat a mellemben, ultrahangos vizsgálattal megállapították, hogy teljesen ártalmatlan elváltozás, de azért kontroll vizsgálatokra járjak vissza 6 havonta (amit hülye módon mindig elmismákoltam). A dokinak mutogattam is, hogy itt, meg itt volt, tapizta, de csóválta a fejét, hogy ő nem érez semmit. Tehát eltűntek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!