Canesten hüvelytabletta 2x1 nap? (Bőv. Lent)
Az orvos semmit nem mondott nekem. Megvizsgált, elmondtam a tüneteim. Mondtam hogy holnap megjön. Felírt Canesten hüvelytablettát 2 dobozzal. Ráírta hogy 2X1 nap (így 6 napig tartana a kúra) . De a tájékoztatóban nincs szó 2-ről. Azt sem tudom hogy mensi után kezdjem-e el vagy hogy a 6 nap után kell-e valami + tabletta vagy bármi. Valaki tudna segíteni? Eléggé kétségbe estem és semmilyen kérdést nem tehettem fel, mert szinte ki taszigáltak...a másik, hogy nem is vagyok 18 (majd csak 5 hónap múlva).
Válaszokat köszönöm előre is
egy kétségbe esett lány...
Úgy tudom a Canesten hüvelytabletta nem alkalmazható menstruáció alatt, csak azután.
"Ne alkalmazza a Canesten G 200 mg hüvelytablettát
- ha allergiás (túlérzékeny) a klotrimazolra vagy a a Canesten G 200 mg hüvelytabletta egyéb összetevőjére.
A menstruáció ideje alatt. A hüvelyi kezelést a menstruáció kezdete előtt be kell fejezni."
Így amikor legutóbb a menstruációm alatt jelentkezett nálam hüvelygomba vettem egy Canesten combit- a krémet használtam külsőleg, de a tablettát csak a menstruáció után. Egy doboz nekem elmulasztotta. Ha rendesen használod elvileg el kell múlnia, nem kell utókezelés.
Érdemes lenne másik nőgyógyászt felkeresned, ha túl sok aggályod van a jelenlegi mellett.
Köszönöm. Olvastam a tájékoztatót. De direkt mondtam hogy most fog megjönni, így nem lesz jó a hüvelytabletta. Másik orvosra pedig nincs lehetőség a környéken. Bár lehet választani: piás vagy bunkó nőgyógyász...
Volt már olyan valakinél hogy 2x1 kellett? Vagy lehet tőle bajom ha betartom az orvosi utasítást?
elég érdekes, h 2x1 nap... nálam egy nap alatt távozik a tabletta, a nap végére tisztulok ki teljesen. Nem is értem!
Szerintem is napi 1x kéne használnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!