Miért kér a nőgyógyász vérvizsgálatot fogamzásgátló felirtaásakor?
14:22 vagyok megint
csak azért kérdeztem, mert az az általános tapasztalat, hogy nem is csináltatnak vérvizsgálatot, vagy annak ellenére fölírják a gyógyszert, hogy elvileg nem szedhetné az ember. (pl. nekem migrén ellenére, pedig a tájékoztatóban is benne van, hogy nem szabad.)
De örülök, mert itt egy ellenpélda és egy lelkiismeretes orvos.
Bárcsak nekem is megkérdezte volna a dokim,hogy szedek-e valamilyen gyógyszert,mert nem szedhettem volna,pedig felírták. Később kiderült, mire már 4 fogamzásgátlót felírtak,4 különböző orvos,s mind a 4-et kipróbáltam,persze nem egyszerre, vizsgálat nélkül,hogy nem is szedhetek, mert epilepsziám van. A végén nekem kellett mondani,hogy én erre a betegségre szedek gyógyszert, nem lehet,hogy attól vérzek-e folyamatosan.És igen, amiatt volt, de egyikük se kérdezett rá,hogy szedek-e valamit, hogy van-e valamilyen betegségem.
A vérképből pedig a máj-és vesefunkciót nézik meg leginkább.Trombózisra való hajlamot, pedig csak genetikai vizsgálattal állapítanak meg.
14:31
jaj! szegény! nem is tudtam, hogy a két gyógyszer összeférhetetlen. miért?
14:33
Kölcsönhatásba lép a két gyógyszer, az epilepszia elleni gyógyszer és a fogamzásgátló és nálam felerősítette a tüneteket.3 hónapig minden nap véreztem és kiderült,hogy antiepileptikumot nem is igazán szabadna beszedni fogamzásgátló mellett. Az orvos meg mindig mondta,hogy majd elmúlik, persze, nekem kellett utána néznem, mi miért van.Úgyhogy én sajnos nem védekezhetek gyógyszerrel soha. :(( Még szerencse,hogy nem lett rohamom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!