Miért kér a nőgyógyász vérvizsgálatot fogamzásgátló felirtaásakor?
A fentieket kiegészíteném azzal, hogy megnézeti, nincs-e esetleg trombózis hajlamod. Ha van, akkor nem szedhetsz fogamzásgátlót, mert növeli a trombózis veszélyt.
(Az én dokim ezt a magyarázatot adta)
és még azért is,hogy bírja e a májad!
Mert ugye a máj bontja le a gyógyszert!
tévedés az h a véred adataiból ír fel neked gyóccert, ez a legnagyobb baromság amit itt elkezdtek terjeszteni.
és azsincsen egészen a helyén h a vérből megállapítja h van e trombózisra hajlamod. a hajlamot csak génvizsgálattal lehet megállapítani. a közeli trombózist viszont vérvizsgálattal meglehet, az tény.
a kérdésedre a válasz, azért kéri vérképet hogy elsősorban a májadat nézze meg. ha nincsen rendben a májad, akkor nemvezet jóra ha fogamzásgátlót szedsz. a májfunkcióra 4 v 5 érték mutat rá a vérképben, ha azok rendben vannak, akkor már megvan az első lépés a foggátló felé. aztán nézi még azt, h nincsen e vmi gyulladásod, ezis megállapítható a vérképből. ha nincs, megvolt a 2. lépés is. ezuitán következik egy általános rákszűrés, ahol a kenetedet vizsgálják, h rendben vagy e hüvelyileg is. ha ezis OK akkor kapsz egy tablettát, amit az adott orvos felszokott írni a betegeinek. külön kérésre kaphatsz másikat, pl ha elmondod a dokinak, hogy nagyon rendszertelen a menzeszed, vagy nagyon pattanásos vagy, akkor olyat ír fel, ami ezeken is segít.
Úúristen. de nem a vérképd miatt írja fel éppen azt a foggátlót. azt írja fel, amivel szerződése van, vagy ami éppen az aktuális divat. csak előtte ellenőrzi h egyáltalán írhat e fel foggátlót.
de a vérkép nemfogja neki kidobni, h oké, akkor ez yasminelle lesz, oké, akkor ez gracial lesz.....érted már????
14:18-as vagyok.
Sajnos én nem szedhetek a trombózis hajlam miatt.
Lehet, hogy tényleg nem rutinszerű ez a vizsgálat, nekem megkérdezte a dokim, hogy volt-e trombózis a családban. Mondtam, volt, nem is egy, anyai ágon szinte mindenkinek.
Ezért csináltatott egy vérvételt, és azt mondta, nem szedhetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!