Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért kér a nőgyógyász vérvizs...

Playgirl kérdése:

Miért kér a nőgyógyász vérvizsgálatot fogamzásgátló felirtaásakor?

Figyelt kérdés
2009. okt. 26. 14:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert felelősségteljes, és nem csak hasraütés szerűen ír föl valamit,(vannak orvosok akik ezt csinálják) ami vagy jó lesz, vagy nem!Örülj nek! Azt akaja, hogy neked működjön a gyógyszer:)Nem tudom a pontos választ, de gondolom tudnia kell a véredből bizonyos információkat, ami alapján gyógyszert ír :)
2009. okt. 26. 14:15
 2/17 anonim ***** válasza:
A hormonok miatt
2009. okt. 26. 14:17
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
meg azt is nézi, hogy nincs-e valami betegséged, ami kizárná a gyógyszerszedést.
2009. okt. 26. 14:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

A fentieket kiegészíteném azzal, hogy megnézeti, nincs-e esetleg trombózis hajlamod. Ha van, akkor nem szedhetsz fogamzásgátlót, mert növeli a trombózis veszélyt.

(Az én dokim ezt a magyarázatot adta)

2009. okt. 26. 14:18
 5/17 anonim ***** válasza:

14:18

mármint te nem szedhetsz?

2009. okt. 26. 14:22
 6/17 anonim válasza:

és még azért is,hogy bírja e a májad!

Mert ugye a máj bontja le a gyógyszert!

2009. okt. 26. 14:23
 7/17 anonim ***** válasza:

tévedés az h a véred adataiból ír fel neked gyóccert, ez a legnagyobb baromság amit itt elkezdtek terjeszteni.

és azsincsen egészen a helyén h a vérből megállapítja h van e trombózisra hajlamod. a hajlamot csak génvizsgálattal lehet megállapítani. a közeli trombózist viszont vérvizsgálattal meglehet, az tény.

a kérdésedre a válasz, azért kéri vérképet hogy elsősorban a májadat nézze meg. ha nincsen rendben a májad, akkor nemvezet jóra ha fogamzásgátlót szedsz. a májfunkcióra 4 v 5 érték mutat rá a vérképben, ha azok rendben vannak, akkor már megvan az első lépés a foggátló felé. aztán nézi még azt, h nincsen e vmi gyulladásod, ezis megállapítható a vérképből. ha nincs, megvolt a 2. lépés is. ezuitán következik egy általános rákszűrés, ahol a kenetedet vizsgálják, h rendben vagy e hüvelyileg is. ha ezis OK akkor kapsz egy tablettát, amit az adott orvos felszokott írni a betegeinek. külön kérésre kaphatsz másikat, pl ha elmondod a dokinak, hogy nagyon rendszertelen a menzeszed, vagy nagyon pattanásos vagy, akkor olyat ír fel, ami ezeken is segít.

2009. okt. 26. 14:54
 8/17 anonim ***** válasza:
Vagyis a véred adataiból következtet dolgokra, te is leírtad kedves utolsó! Gondolkozz már!Miért lenne baromság, nem ez történik??
2009. okt. 26. 17:45
 9/17 anonim ***** válasza:

Úúristen. de nem a vérképd miatt írja fel éppen azt a foggátlót. azt írja fel, amivel szerződése van, vagy ami éppen az aktuális divat. csak előtte ellenőrzi h egyáltalán írhat e fel foggátlót.

de a vérkép nemfogja neki kidobni, h oké, akkor ez yasminelle lesz, oké, akkor ez gracial lesz.....érted már????

2009. okt. 26. 17:56
 10/17 anonim ***** válasza:

14:18-as vagyok.

Sajnos én nem szedhetek a trombózis hajlam miatt.

Lehet, hogy tényleg nem rutinszerű ez a vizsgálat, nekem megkérdezte a dokim, hogy volt-e trombózis a családban. Mondtam, volt, nem is egy, anyai ágon szinte mindenkinek.

Ezért csináltatott egy vérvételt, és azt mondta, nem szedhetek.

2009. okt. 26. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!