Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ti hogyan előzitek meg a...

Ti hogyan előzitek meg a hüvelygombát, hogy vigyáztok a intim területeitekre?

Figyelt kérdés

nekem évi 4-5-ször szokott hüvelygombám lenni, ez sok sajnos. más bajom nem volt. a canesten combitól mindig elmúlik. olyankor kivasalom, magas hőfokon mosom a törölközőket, bugyikat, ágyneműt. ph4-es intim mosakodót használok heti 3-4-szer, azon kívül csak tiszta vízzel mosakodom ott lent. gyakran cserélem a bugyikat, zuhanyzom, ritkán fürdök, de akkor is csak kifertőtlenített kádban. az évi 4-5-ből minimum 2 nyáron szokott lenni. ritkán medencézek, de olyankor néha kijön a gomba a klóros víz miatt(nagyon klóros, erős szagú a víz). termálvízbe nem megyek, mert az alap, hogy kijön. a Balatonba sem, elég koszos. a tengerbe mennék, a só ferőtlenítő hatású, de mostanában nem jutottam oda. ha ritkán fürdök, akkor ecetet öntök a vízbe, esetleg sót és habfürdőt nem. szoktam enni natúr joghurtot is, sok gyümöolcsöt, vitamint.

kinek van még tippje hüvelygomba megelőzésére?

2013. aug. 7. 16:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy népszerű megtévesztése azoknak akik ezt terjesztik. Az alsónemű viselete volt a civilizációk születésének legelső csírája kb 10ezer évvel ezelőtt. Igaz, akkoriban az ember leginkább mammutok, vagy kardfogú tigrisek bundájából varrta magának. :) És az állításodban a válasz; pontosan azért van szükség a fanszőrzetre, mert alsóneműt viselünk, ugyanis a fentebb említett szennyeződések az alsóneműre is rákerülnek, így közvetetten juthatnak vissza a nemi szervre, és a szervezetbe, plusz az alsónemű kevesebb szellőzést enged, mintha nem lenne. Ha már felesleges, vagy szükségtelen lesz a fanszőrzet, azt onnan fogod tudni, hogy a természet fogja elhagyni azt. Addig viszont előny, ha gondolkodunk. :)
2013. aug. 7. 22:49
 12/21 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, igyekszem megfogadni.
2013. aug. 7. 23:04
 13/21 anonim ***** válasza:
23%

A szor es a bugyi egyutt sok. Te magad irtad le.

Nem szellozik jol. Befulled, hoppa ott is van egy szep kis fertozes.

Persze nem kell mindenkinek simara borotvaltnak lennie, de a 10 centis szorzet szinten nem jo.

2013. aug. 7. 23:08
 14/21 anonim ***** válasza:
Ebben is tévedsz. Én nem írtam olyat, hogy a szőrzet és a bugyi sok. Megfelelő anyagú alsónemű választásánál megfelelően szellőzik. A szennyeződések az alsóneműre is kerülnek, akár van szőrzet, akár nincs, akár hosszú, akár rövid. Viszont ha nincsen szőrzet, a szennyeződések az alsóneműről sokkal gyorsabban és könnyebben jutnak vissza s szervezetbe. De ezt talán már írtam egy korábbi kommentembe. Úgy tűnik viszont, hogy nem voltál túl erős bioszból, vagy matekból :), mert az intim szőrzet csak a legszélsőségesebb esetekben közelíti meg a 10 centit. Az átlag hossz 5-6 centi. Ha Neked mégis 10, nyugodtan nyírd le a felére, abból nem lesz baj. :)
2013. aug. 7. 23:16
 15/21 anonim ***** válasza:
Manapság, a csupaszra borotváltság korában sokkal több és gyakoribb a gombás fertőzések előfordulása, mint azokban az időkben, amikor még nem volt ez divat. A magyarázat egyértelmű. Minél nagyobb a szőrzet, annál több helyet szorít magának az alsónemű és a bőrfelszín között, ezzel is segítve a szellőzést. Minél kisebb a szőrzet, az alsónemű annál légmentesebben tapad a bőrhöz, ezzel kevesebb lehetőséget biztosítva a szellőzésnek és közvetlenebb érintkezést a baktériumokkal. És ez megmagyarázza azt is, hogy a kedves kérdezőnek miért nyáron van adott évben a több fertőzése.
2013. aug. 7. 23:49
 16/21 anonim ***** válasza:
Még egy tipp a kérdezőhöz; étkezés. :) A natúr joghurt és a gyümölcsök nagyon jók. Egyél minél több zöldséget és kerüld az előre készített és csomagolt termékeket, amik tele vannak tartósító, állag-, szín- és ízfokozó anyagokkal és cukorral. És nagyon sokat számít a pozitív gondolkodás. Ha megérted, mi minden nyomja a lelked, megtalálod a megoldást a testi panaszaidra is. :)
2013. aug. 7. 23:54
 17/21 anonim ***** válasza:
81%-nak totál igazsága vagyon a fanszörzetet illetően!!!
2013. aug. 8. 07:39
 18/21 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat.

az étkezést próbálom betartani, de nem mindig sikerül. a pozitív gondolkodás, a stressz, a gondok pedig sajnos nem kerülnek el. ezt is olvastam már mint kiváltó okot, de ez ellen nem nagyon tudok tenni.

2013. aug. 8. 12:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Ajánlom Neked, kedves kérdező Szendi Gábor legújabb könyvét, címe: Párbajok nélkül - Okok helyett megoldások. És amúgy Szendi minden könyvét és írását. :)
2013. aug. 9. 03:32
 20/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet!
2013. aug. 9. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!