Ti hogyan előzitek meg a hüvelygombát, hogy vigyáztok a intim területeitekre?
nekem évi 4-5-ször szokott hüvelygombám lenni, ez sok sajnos. más bajom nem volt. a canesten combitól mindig elmúlik. olyankor kivasalom, magas hőfokon mosom a törölközőket, bugyikat, ágyneműt. ph4-es intim mosakodót használok heti 3-4-szer, azon kívül csak tiszta vízzel mosakodom ott lent. gyakran cserélem a bugyikat, zuhanyzom, ritkán fürdök, de akkor is csak kifertőtlenített kádban. az évi 4-5-ből minimum 2 nyáron szokott lenni. ritkán medencézek, de olyankor néha kijön a gomba a klóros víz miatt(nagyon klóros, erős szagú a víz). termálvízbe nem megyek, mert az alap, hogy kijön. a Balatonba sem, elég koszos. a tengerbe mennék, a só ferőtlenítő hatású, de mostanában nem jutottam oda. ha ritkán fürdök, akkor ecetet öntök a vízbe, esetleg sót és habfürdőt nem. szoktam enni natúr joghurtot is, sok gyümöolcsöt, vitamint.
kinek van még tippje hüvelygomba megelőzésére?
Minden menzeszed után használj 3-4 napig fokhagymás-joghurtos tampont.
Ez úgy néz ki, hogy egy tampont jól bekensz félbevágott fokhagymával, majd NATÚR joghurtba belemártod és 12 órára felhelyezed a hüvelyedbe.
Rendbe hozza a hüvelyflórádat, pár alkalom után nem fog kijönni.
Tökéletesen igaza van az elöttem szólóknak:
1. szőrteleníteni nem kellene!
2. Yoghurtos tampont nekem is ajánlotta a nőgyógyász.
Köszönöm a válaszokat. a joghurtos tamponról hallottam már jót és rosszat is, a fokhagyma pedig félek, hogy kicsípné. szőrteleníti "sajnos" szoktam, de csak kb 1-2 hetente. az intim mosakodót nem nagyon tudom megállni, de a legsavasabb ph-jút választottam, amit csak találtam és mesterséges anyagoktól menteset (Sába), de nem minden nap használom.
fogamzásgátlót szedek szintén sajnos, de nálam csak ez a megoldás a teherbeesés megelőzésére. olcsóbb, mint az óvszer, biztonságosabb. a többi messze nem ilyen biztonságos, ennek a legnagyobb a Pearl-indexe. köszönöm a válaszokat. a fokhagymás-joghurtos tampont is kipróbálom talán, mert végül is előbb jön a fokhagyma, és utána a joghurt, remélem így nem okoz gondot.
köszi még egyszer.
Nem fog kicsípni, nyugodtan elhiheted. Naponta ajánljuk nőknek, még soha senki nem mondott róla negatívat.
Másrészt, én is szoktam használni, engem sem csípett még.
rendben. kipróbálom, úgyis 2 napja múlt el a menstruációm. a legrosszabb, amit hallottam, hogy kipirosodott és feldagadtak a nagyajkai egy nőnek, elment orvoshoz, de nem tudott mit tenni, pár nap múlva elmúlt. ez meg vállalható, és ha pedig beválik, akkor nincs még ennyi gond sem.
köszi a válaszokat.
amit még írnék, hogy igaz, hogy pl a borotválás felsérti, leszedi a felső hámréteget, és a fanszőr feladata eredetileg az, hogy elvezesse a vizeletet és az izzadságot a hüvelytől, de a nagy szőr alatt viszont jobban beizzad, jobban szaporodnak a baktériumok. ha rövidre trimmelem, az megoldás, ugye? a kecske is jól lakik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!