Hogyan beszéljek erről anyukámmal? (menstruáció)
Szeretnék vele a menzeszről beszélni. A baj az, hogy nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Még sose beszéltünk ilyesmiről.
Félek, hogy ezek után máshogy nézne rám. Persze, tudom, erről beszélni kell, és ettől nem változik meg a kapcsolatunk, de akkor is. Várjak amíg megjön? De ha valami olyan helyen jön meg? Alig tudok róla pár dolgot. És betétem meg semmim nincs.
A nagynénikémet pár napja kérdeztem, miért nem jön le velünk a strandra. Azt mondta, most egy ideig nem tud, mert "beteg". Én ugye nem kapcsoltam, és kérdeztem, mi a baja, volt-e már orvosnál. Aztán kicsit célózgatott a menzeszre. Talán neki még van, és ezt valahogy fel tudom használni ahhoz, hogy szóba hozzam anyának? De hogy?!!!
12/l
Szia!
Ne izgulj,anyukád is nő ő is menstruál(t)
Nyugodtan beszélhetsz vele ilyesmiről, nem lesz rossz a kapcsolatotok ha kicsit érdeklődsz...
Mondd meg neki h hallotad a suliban h a lányok a menstruációról beszélnek,de neked fogalmad sincs h mi az...
A menstruációról:
-minden hónapban megérik egy petesejt ami pár napos vérzés kiséretében távozik ha nem esel teherbe és nem tud beágyazódni
-egy ciklus (két menstruáció közötti időszak) átlagosan 28 napig tart
- 10-17 éves korba jelentkezik először és kb. 45-50 éves korig tart
Remélem tudtam segíteni!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!