Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan beszéljek erről anyukám...

Hogyan beszéljek erről anyukámmal? (menstruáció)

Figyelt kérdés

Szeretnék vele a menzeszről beszélni. A baj az, hogy nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Még sose beszéltünk ilyesmiről.

Félek, hogy ezek után máshogy nézne rám. Persze, tudom, erről beszélni kell, és ettől nem változik meg a kapcsolatunk, de akkor is. Várjak amíg megjön? De ha valami olyan helyen jön meg? Alig tudok róla pár dolgot. És betétem meg semmim nincs.

A nagynénikémet pár napja kérdeztem, miért nem jön le velünk a strandra. Azt mondta, most egy ideig nem tud, mert "beteg". Én ugye nem kapcsoltam, és kérdeztem, mi a baja, volt-e már orvosnál. Aztán kicsit célózgatott a menzeszre. Talán neki még van, és ezt valahogy fel tudom használni ahhoz, hogy szóba hozzam anyának? De hogy?!!!

12/l

2013. aug. 5. 08:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha látod anyukád betétjét, vagy tamponját, kérdezd meg, hogy mire való. Kezdésnek ez jó lehet.
2013. aug. 5. 08:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Szerintem anyukám már nem menstruál. Más ötlet?
2013. aug. 5. 10:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Említsd meg, hogy hallottál már másokat beszélgetni a menstruációról és te nem tudod mi az. Mivel anyukád is nő, ezért ne legyél zavarban, teljesen természetes dolog ez, amin minden egészséges nő átesik.
2013. aug. 5. 11:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt megpróbálom.
2013. aug. 5. 11:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Más is zavarban van emiatt?
2013. aug. 5. 11:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb kamasznak kényes ez a téma.
2013. aug. 5. 12:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne izgulj,anyukád is nő ő is menstruál(t)

Nyugodtan beszélhetsz vele ilyesmiről, nem lesz rossz a kapcsolatotok ha kicsit érdeklődsz...

Mondd meg neki h hallotad a suliban h a lányok a menstruációról beszélnek,de neked fogalmad sincs h mi az...

A menstruációról:

-minden hónapban megérik egy petesejt ami pár napos vérzés kiséretében távozik ha nem esel teherbe és nem tud beágyazódni

-egy ciklus (két menstruáció közötti időszak) átlagosan 28 napig tart

- 10-17 éves korba jelentkezik először és kb. 45-50 éves korig tart

Remélem tudtam segíteni!! :)

2013. aug. 5. 14:55
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, azért még írhattok!!
2013. aug. 5. 20:52
 9/12 anonim válasza:

Ezeket olvasgasd:

[link]

[link]

[link]

[link]

Remélem segít.:)

2013. aug. 6. 15:09
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem kaptál még levélben 1 erről szóló füzetet?
2013. aug. 7. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!