Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor van peteérés?

Mikor van peteérés?

Figyelt kérdés
Sziasztok!16 éves lány vagyok 1 éve van barátom és úgy gondoljuk hogy eljött az ideje hogy megtörténjen az első alkalom.Viszont félek a teherbeeséstől.Védekezni mindenképp fogunk,de szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.Mikor van a legkisebb és a legnagyobb esély arra hogy teherbe essek?
2013. aug. 3. 10:30
 1/5 A kérdező kommentje:
Nekem például tegnap előtt múlt el a menstruációm.
2013. aug. 3. 10:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Az, hogy mikor múlt el az egyáltalán nem számít. Nem értem miért írtad le ?

Hány naponta menstruálsz? az fontos

2013. aug. 3. 10:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól is függ a peteérés időpontja, hogy hány naposak a ciklusaid. Általában a peteérés után 12-14 nappal szokott bekövetkezni a menstruáció.

Ha 28 naposak a ciklusok, akkor a peteérés a 14-16. nap környékén esedékes.

Ha mondjuk 32 naposak, akkor a 18-20. nap körül.

Ha pedig 24 naposak, akkor értelemszerűen a 10-12. nap körül.

A spermiumok kb. 2-3 napig életképesek, a petesejt kb. 24 óráig termékenyíthető meg. Szóval peteérés előtt 3 nappal, és utána még 2 nappal kell a legjobban vigyázni.

Persze azt vedd figyelembe, hogy nem vagyunk gépek, szóval tényleg védekezzetek.

2013. aug. 3. 10:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Így nem igazán értem. Tehát például ha menstruálok rá 12-14 napra vagyok peteérett? Ne haragudjatok,nem igazán volt eddig aki felvilágosított volna.
2013. aug. 3. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:

NEM.

A ciklust a menzesz ELSŐ napjától számoljuk. Az első naptól a következő vérzés első napjáig tart.

Az ovuláció pedig a KÖVETKEZŐ vérzés ELŐTT kb. 14 nappal van.

Azaz 28 napos ciklus esetén a 14. napon (28-14=14), 35 napos ciklusnál a 21. napon (35-14=21).

Tehát megnézed, hogy hány napos a ciklusod, és levonsz belőle 14 napot. Kb. akkor van az ovulációd.

Az előtt 5 nappal, aznap és még utána 2-3 napig nagyobb az esély a terhességre.

2013. aug. 3. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!