Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy tudnék végre áttérni a...

Hogy tudnék végre áttérni a tampon használatára? (több lent)

Figyelt kérdés
Elegem van már a betétből,nem bírom,elmozdul,kényelmetlen,viszketek tőle,nem vehetek fel olyan ruhát amilyet akarok,ráadásul folyton érzem ahogy kijön belőlem a vér.így nyáron meg még rosszabb,rövidnacit sem merek felvenni,mert volt már olyan h abban aludtam és mikor felkeltem a lábaimon folyott le a vér,nagyon rossz:SMa mentünk volna kirándulni,de nem mehettem mert ugye megvan és így nem merek sehova elmenni. A tamponnal az a baj hogy szűz vagyok és mikor először használtam nagyon nehezen tudtam kiszedni,pedig minit használtam akkor is,most meg félek hogy megint nem jönne,és így már e felhelyezés sem megy,mert rágörcsölök.Jövőre olyan suliba megyek ahol sok tesióra lesz,úszás is és ezért muszáj lenne tampont használnom,meg ugye koliben fogok lakni,és nem akarok ott is mindent összevérezni,mert otthon van hogy éjjel átázom..segítsetek pls mit tegyek,ha megint nem tudnám kiszedni a tampont mit fogok csinálni?:S Megnéztem tükörrel a puncimat hogy lássam pontosan merre kell felhelyezni,de a szűzhártyámon nagyon kis nyílás van csak,nem értem előző alkalommal egyáltalán hogy tudtam feltenni:/utánaolvastam és azt írják a tampont már az első menstruációtól kezdve lehet használni,mit csinálok rosszul,csak nekem nem megy?:S

2013. júl. 17. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Az igaz, hogy lehet használni tampont az első menstruációtól, csak sokan nem tudnak épp a szűzhártyájuk miatt.
2013. júl. 17. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:

de nekem muszáj lenne.

és még az ha mondjuk megint kipróbálom felteszek egyet,és ha megint nem jönne ki akkor el kell mennem nőgyógyászhoz? és baj ha csak másnap megyek?ugye annyitól még nem lehet komoly bajom?

2013. júl. 17. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Első vagyok. Ha nem jön ki a tampon, akkor jobb minél előbb elmenni nőgyógyászhoz, mert a véres tamponban nagyon hamar kezdenek szaporodni a baktériumok, amik megfertőzhetik a méhed, petefészked. De ne aggódj, biztos ki fog jönni!
2013. júl. 17. 15:10
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Én a második menstruációm óta használok tampont, mert nem viselem a betétet.

Pár jó tanács, minivel kezdj, de ezt írtad is, ha bővebb a vérzés könnyebb feltenni, ülj rá a WC.-re, és ott csináld.

Ha jó mélyre teszed, nem fáj, nem kényelmetlen, ne izgulj, nem marad bent, nem tűnik el!!!

És ne időre cseréld, hanem mikor megszívta magát, hisz akkor könnyebben lejön. Ha nem elég véres, nyilván nehezebben jön le, de mindenképp el akarod távolítani, ülj be egy kád vízbe, és próbálkozz utána.

Tudom, hogy nem túl jó, de nekem számtalanszor volt már fent tampon akár 16 órán keresztül is, pont azért mert este felteszem, de gyengébb a vérzés, és valamikor de. folyamán ázik úgy át, hogy fájdalom nélkül el tudom távolítani

2013. júl. 17. 22:11
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2013. júl. 17. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:
42%
Azért volt nehéz, mert még nem szívta meg magát rendesen. És miért görcsölsz rá mikor felteszed? Szinte semmi kockázat ha felteszed, egyszerű használni. Lazítsd el magad! Mikor megtelt, akkor szedd ki! NIncs időhöz kötve
2013. júl. 18. 01:22
 7/8 anonim válasza:
Várj addig amíg átázik. Ha egy picit meghúzod érzed hogy mennyire ázott át mert ha már teljesen akkor nagyon könnyedén eltávolítható. Ha még nehezen jön ki várj egy kicsit. Nem lesz tőle bajod.
2013. júl. 18. 14:24
 8/8 anonim válasza:

Nyugalom! Átérzem kissé a problémádat. Először én is betéet mertem csak hsználni, egyszerűen féltem a tamponoktól, a felhelyezéstől. Azt hittem, sose fogok merni felhelyezni egy tampont sem. Többszöri nekifutás után elhatároztam magam, és feltettem.

Tippem: döntsd el fejben, hogy most igen is megpróbálom, és felhelyezem! Ezt akkor tedd, amikor erős a vérzésed, mert akkor sokkal könnyebb felhelyezni. Ez nagyon fontos.

Nyugodt körülményekre van szükség, mert az első felhelyezéshez lehet kicsit több időre van szükséged.

Próbálj ellazulni! Idegesen, remegő kezekkel nem könnyű, úgy nehezebben sikerül. Izmaidat lazítsd el!

Felhelyezés előtt jó alaposan, meleg vízzel (ezt javaslom, mert nem jó jéghideg ujjal benyúlni) és szappannal mosd meg a kezed.

A tampon felhelyezése után is mosd meg kezeidet!

Írj, ha bármi kérdésed van, nyugodtan! Illetve azt is, hogy sikerült -e?

22/L

2013. júl. 19. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!