Hogy tudnék végre áttérni a tampon használatára? (több lent)

de nekem muszáj lenne.
és még az ha mondjuk megint kipróbálom felteszek egyet,és ha megint nem jönne ki akkor el kell mennem nőgyógyászhoz? és baj ha csak másnap megyek?ugye annyitól még nem lehet komoly bajom?

Én a második menstruációm óta használok tampont, mert nem viselem a betétet.
Pár jó tanács, minivel kezdj, de ezt írtad is, ha bővebb a vérzés könnyebb feltenni, ülj rá a WC.-re, és ott csináld.
Ha jó mélyre teszed, nem fáj, nem kényelmetlen, ne izgulj, nem marad bent, nem tűnik el!!!
És ne időre cseréld, hanem mikor megszívta magát, hisz akkor könnyebben lejön. Ha nem elég véres, nyilván nehezebben jön le, de mindenképp el akarod távolítani, ülj be egy kád vízbe, és próbálkozz utána.
Tudom, hogy nem túl jó, de nekem számtalanszor volt már fent tampon akár 16 órán keresztül is, pont azért mert este felteszem, de gyengébb a vérzés, és valamikor de. folyamán ázik úgy át, hogy fájdalom nélkül el tudom távolítani

Nyugalom! Átérzem kissé a problémádat. Először én is betéet mertem csak hsználni, egyszerűen féltem a tamponoktól, a felhelyezéstől. Azt hittem, sose fogok merni felhelyezni egy tampont sem. Többszöri nekifutás után elhatároztam magam, és feltettem.
Tippem: döntsd el fejben, hogy most igen is megpróbálom, és felhelyezem! Ezt akkor tedd, amikor erős a vérzésed, mert akkor sokkal könnyebb felhelyezni. Ez nagyon fontos.
Nyugodt körülményekre van szükség, mert az első felhelyezéshez lehet kicsit több időre van szükséged.
Próbálj ellazulni! Idegesen, remegő kezekkel nem könnyű, úgy nehezebben sikerül. Izmaidat lazítsd el!
Felhelyezés előtt jó alaposan, meleg vízzel (ezt javaslom, mert nem jó jéghideg ujjal benyúlni) és szappannal mosd meg a kezed.
A tampon felhelyezése után is mosd meg kezeidet!
Írj, ha bármi kérdésed van, nyugodtan! Illetve azt is, hogy sikerült -e?
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!