Normális? Majdnem sokkot kaptam!
1 éve szedtem el az utolsó fog.gátlót (rendszertelen menzeszre). Azóta készer jött meg, és most.
Múlt szerdán pecsételő vérzésem volt, aminek örültem. Azóta is csak pár csepp vérzésem van. Szinte nem is kell betétet cserélnem, csak egyszer. Szerda óta egy-két nap kimaradt, ma pedig megint pár csepp.
Most az ágyamban fekszem, megfordultam volna, éreztem valami nagyon nem jót (mintha valami kiesett volna belőlem). Egy hatalmas darab, sötét nyálkahártya (?). Pár percig ömlött a vér belőlem, és ennyi.
A nőgyógyászom annyit mondott, hogy várjunk még, nem akar gyógyszerekkel tömni, hátha beàll (12 évesen jött meg, azóta rendszertelen, fog.gátló óta ilyen rossz a helyzet).
Mit tegyek? Üljek a babérjaimon?
19l
Keress egy endokrinológust. Ha anatómiai oka lenne , akkor a nőgyógyász ezt észlelte volna. Inkább hormonzavarról lehet szó. Pajzsmirigy betegségnél is előfordul vérzés kimaradás.Az agyalapimirigyben termelődnek azok a serkentő hormonok, amelyek a belső elválasztású mirigyek működését serkentik. Itt termelődik két hormon, ami a petefészekre hat, lehet hogy itt van a zavar.
/ esetleg PCOS betegség? ciszták a petefészekben /
Szerintem most levált az a nyálkahártya , ami itt a hónapok alatt épülgetett felfelé.Ezért is vastag, valamint, ahogy hírtelen levált vérzékeny az alapja.
PCOS 'gyanús' vagyok igen. Vérvételeken, ultrahangon is voltam. Ùgy írt fel gyógyszert.
Egy másik orvos mondta, hogy még várjak.
Na pontosan ezért nem szabadna rendszertelen menzeszre tabit szedni. Mert még jobban elcseszi az amúgy sem tökéletes ciklust. Persze hiába írom itt egy rakás kérdésnél, csak leoltanak.
(Nyilván ez a rész nem neked szólt, csak úgy kikívánkozott belőlem).
Ez a probléma nem fog magától megoldódni. Felesleges tovább várni, endokrinológust kell felkeresni a bajjal, nem nőgyógyászt. És nem szabad hagyni, hogy megint csak fogamzásgátlót sózzanak rád.
A nagy darab nyálkahártya meg azért fél éves kimaradás után nem hiszem, hogy abnormális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!