Használhatok éjjelre tampont?
Ma valahogy különösen ingerlékeny vagyok, és az a r*hadt betét sose ragad, és mindig felhúzom magam.. ma nem szeretném.
14/L
A baktériumok a melegben, pállott vérben, hogyan is viselkednek? Miért a hüvelyben nincs meleg? Ott elférnek a baktériumok? Van már olyan betét Magyarországon,amiben nem kell a "saját véretekben ücsörögni"!
"a tampont pedig baromira felesleges éjszaka kicserélni, ezért felkelni..."??
Ezzel kapcsolatosan egy kis info:
"A mai tamponok általában pamutból, műselyemből, vagy a kettő keverékéből készülnek, és előállításukhoz klórt is használnak. Ezen felül találhatóak bennük illatanyagok és más adalékanyagok, de a gyártók ezekről sem adnak felvilágosítást. A fehérítés során dioxin is kerül beléjük, de a legtöbb gyártó azt állítja, hogy ez a mennyiség nem jelent egészségügyi kockázatot.
Ezek az összetevők okozhatnak egyszerűen csak irritációt, allergiás tüneteket, de a tampon extrém esetekben toxikus sokk szindrómát is előidézhet. Ennek a ritka, de veszélyes bakteriális fertőzésnek a veszélyére már a tamponok csomagolásán is felhívják a figyelmet. A tünetei láz, hányinger, hasmenés és a bőrön megjelenő piros foltok."
nos...klórral fertőtleníték....húha...mér mivel kéne? hipóval? miért is olyan káros az a klór? a fürdővizedben talán nem klór van?
nos, az én tamponomban nincsen illatanyag, nem naturellát használok.
nekem nemokoz a tampion irritációt, és allergiás tünetet sem, és TSS-t sem.
amúgy te mitgondoltál? hogy a betéted miből készül? véletlenül nem nagyjából ugyanabból mint a tampon?
amúgy hiába kampányolsz, aki eccer kipróbálta a tampont, és bevállt neki, és nemhiszi el az ilyen baromságokat, amiket te, naív ember igen, az nemfog betétre váltani.
a betét ugyanis baromi kényelmetlen, nemad higiénikus érzést se. ti is csak azért használjátok, mert bedőltök a sok hülyeségnek, amit a betétgyártók találnak ki, mert eccerűen nem fogy annyira a betét, mivel a tampont többet használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!