Érdemes 13 évesen HPV elleni oltást beadatni?
Figyelt kérdés
Egy barátnőm állítólag azt kap...2009. okt. 17. 16:56
11/12 anonim válasza:
Tegyük helyre a dolgokat! Több tucat HPV vírus van, ebbőé néhányról gondoljuk, h bizonyos valószínűséggel méhnyakrákot okozhat (meddőséget NEM). Namost a gyógyszergyárak kifejlesztettek1 védőoltást, ami kivédheti a HPV fetőzést és csökkentheti a rák kockázatát. Nem tom figyeltétek-e, ez mind feltételes mód. Nincs bizonyítva. Ezért sem az OEP, sem más biztosító nem támogatja az oltást, a vakcina meg már le van gyártva. El kéne adni. Ezért veszik igénybe a sajtót/médiát, h 1részt ijesztgessék a nőket, másrészt nyomást gyakoroljanak a biztosítási rendszerre.
Hát így megy ez a HPV-nél + a H1N1-nél is.
12/12 anonim válasza:
Szerintem érdemes beadatni és ne röhögd ki a barátnődet. Én is beadattam magamnak mert 2 ismerősöm a HPV vírus okozta méhnyakrákba halt bele!! Amúgy azt a "fölös" száz ezredet inkább az egészségedre költsd el mint pl. piára vagy cigire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!