Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes 13 évesen HPV elleni...

Érdemes 13 évesen HPV elleni oltást beadatni?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm állítólag azt kap...
2009. okt. 17. 16:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
figyelj ha van fölös 100000 Ft-od nyugodtan,ártani nem fog,csak egy kicsit könnyebb lesz a pénztáca:)
2009. okt. 17. 16:59
 2/12 A kérdező kommentje:
Én szembe röhögtem, (már bocsánat. Tudom azért fontos az egészség) mert kicsit drága, és ők ráadásul hiteleket törlesztenek, a kocsijukat is le kellett váltani.
2009. okt. 17. 17:00
 3/12 anonim ***** válasza:
34%

Én mint egészségügyis, úgy gondolom, egy 13 éves szervezetnek nem kellenek ilyesfajta oltások, talán olyan 18-20 éves korban, de inkább 20. Kifejlett immunrendszerrel talán előnyösebb. Addig meg egy normális 13 éves nem szexel és ezt nem azért írom, mert prűd vagyok

Szerintem, de te tudod, te szervezeted, te egészséged.

2009. okt. 17. 17:07
 4/12 anonim ***** válasza:
61%

Persze, hogy érdemes. A szexuális élet megkezdése előtt érdemes beadatni, éppen ezért sok helyen 14 alatt ingyenes.

Szerintem nagyon primitív gondolkodásra vall valakit azért kiröhögni, mert egy halálos betegséget szeretne megelőzni. Mindegy, milyen áron. Ahoz, hogy mekkora kölcsönük van, neked semmi közöd. Pláne, ha tudják fizetni.

2009. okt. 17. 17:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem ismersz, ne mondj ilyeneket, azt meg nem úgy gondoltam, hogy kiröhögöm, hogy szó szerint. Hanem, "nagyot néztem, meghökkentem" tudod... metafora...
2009. okt. 17. 17:20
 6/12 A kérdező kommentje:
és nem is gondolok a kölcsönre, egyszerűen ő nyafog nekem folyton, hogy nem kaphat semmit, mert nem tudnak fizetni. Panel lakásban laknak, és egy csomó időre kinyomták náluk az áramot, mert nem fizettek be. EZek után már érted miért írtam ezt?
2009. okt. 17. 17:21
 7/12 anonim ***** válasza:
42%

Bocsika, a HPV nem halálos betegség..... 10 % esélye van annak aki megkapja a HPV-t, hogy rákos sejtek alakulnak ki belőle... Tudatlanságból rémisztgetni, kicsit utána kéne járni.

Néha a védőoltásoknak a mellékhatása rosszabb.

Újra eü-s

2009. okt. 17. 17:24
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

Én is eü-s vagyok és tudom, hogy kicsi rá az esély, de bele lehet halni. Illetve, hogy a meddőség kockázata sem túl kicsi. Egy nagyon közeli barátnőmnek nemrég vették ki a méhét.

Eü-s létere azért elég érdekes, hogy ennyire ellenzed a dolgot. Gratulálok, te is nagyon embercentrikus vagy. Öröm lehet hozzád járni.

2009. okt. 17. 18:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy vegyél 4 kenvelos dzsekit? na melyik éri meg jobban, jó ég...
2009. okt. 17. 19:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Bocsika ,hogy kozbeszolok,de egy kicsit nagy dozis tenyleg egy fiatal szervezetnek, itt 1 lany 3oraval az oltas utan meghalt a tobbiek meg alig latak a szedulestol meg a hanyingertol...Angliban elek..Hat ezert erdemes beadatni?????21/L
2009. okt. 18. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!