Érdemes 13 évesen HPV elleni oltást beadatni?
Én mint egészségügyis, úgy gondolom, egy 13 éves szervezetnek nem kellenek ilyesfajta oltások, talán olyan 18-20 éves korban, de inkább 20. Kifejlett immunrendszerrel talán előnyösebb. Addig meg egy normális 13 éves nem szexel és ezt nem azért írom, mert prűd vagyok
Szerintem, de te tudod, te szervezeted, te egészséged.
Persze, hogy érdemes. A szexuális élet megkezdése előtt érdemes beadatni, éppen ezért sok helyen 14 alatt ingyenes.
Szerintem nagyon primitív gondolkodásra vall valakit azért kiröhögni, mert egy halálos betegséget szeretne megelőzni. Mindegy, milyen áron. Ahoz, hogy mekkora kölcsönük van, neked semmi közöd. Pláne, ha tudják fizetni.
Bocsika, a HPV nem halálos betegség..... 10 % esélye van annak aki megkapja a HPV-t, hogy rákos sejtek alakulnak ki belőle... Tudatlanságból rémisztgetni, kicsit utána kéne járni.
Néha a védőoltásoknak a mellékhatása rosszabb.
Újra eü-s
Én is eü-s vagyok és tudom, hogy kicsi rá az esély, de bele lehet halni. Illetve, hogy a meddőség kockázata sem túl kicsi. Egy nagyon közeli barátnőmnek nemrég vették ki a méhét.
Eü-s létere azért elég érdekes, hogy ennyire ellenzed a dolgot. Gratulálok, te is nagyon embercentrikus vagy. Öröm lehet hozzád járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!