Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőktők kérdeznék! Orgazmus...

Nőktők kérdeznék! Orgazmus okozhat menstruációt?

Figyelt kérdés
PCOS-es vagyok,így a ciklusom nem szabályos sajnos,viszont észrevettem,hogy általában ha már itt az ideje,hogy megjöjjön akkor mindig akkor jön meg ha aktus után vagyok 1-2 nappal. ez normális? vagy akkor is megjönne ha nem lennénk együtt?
2013. jún. 30. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor is megjönne, ha nem lennétek együtt.
2013. jún. 30. 20:43
 2/5 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, de szerintem ez normális, mert én is így vagyok vele. Nekem is volt PCOS-m, de már elmúlt szerencsére, viszont nem napra pontosan jön meg, 31-34 nap között. Amikor érzem, hogy csak kínlódik a méhem, és már ideje lenne, hogy megjöjjön, akkor jön egy kis "rásegítős szex". Utána 1-2 nap múlva megjön mindig. Volt, hogy "rásegítés" nélkül 38 napig is elhúzódott. Szerintem tehát normális, könnyebben tud megjönni a méhösszehúzódások miatt.
2013. júl. 13. 16:33
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi,én is íg gondoltam... azt megkérdezhetem,hogy hogyan múlt el a PCOS-ed? mert én úgy tudom,hogy nem múlik el soha... :(
2013. júl. 14. 12:24
 4/5 anonim válasza:

Második vagyok:

Nekem is azt mondták, hogy nem múlik el soha, sőt a "felfedező" orvos azt mondta nekem 23 évesen, hogy na, itt a PCOS, vagy most teherbe esek hormonok segítségével, vagy sohasem lehet gyerekem, annak az egynek is örüljek, ha összejön. Szerencsére nem nyugodtam bele, hanem mentem máik orvoshoz, az azt mondta, hogy megműti, lehámozza a petefészek felszínét, és egy darabig jó lesz. Ez sem tetszett, így mentem tovább a SOTE-ra, ott a doki Diane 35-öt írt fel, merthogy szerinte ez pont erre való, fogamzásgátló, de PCOS-oknak. Hozzáteszem, előtte 10 évig szedtem a Meliane-t, de a dokik szerint már tini koromban is gond volt, nem fejlődött ki rendesen a petefészkem, ezért 10 éven át a gyógyszer csak "konzerválta" a tinikori fejletlen állapotot. Szóval szedtem a Dianet 2 évig, de a kontrollokon mindig megvolt még a PCO. A doki annyit mondott, hogy hát igen, pár év múlva olyan lesz a petefészkem, mint a szivacs a sok cystától, tök használhatatlan lesz, ráadásul állítólag a cysta miatt hasra híztam, hurkáim voltak. Azt mondták, addig szedjem, amíg nem akarok gyereket, addig is a gyógyszer működteti helyettem a petefészket, addig sem "fárad el", hanem megint csak "konzerválja", ha majd akarok babát, menjek, és adnak hormonokat, majd attól lesz gyerek..

Én meg nem nyugodtam bele ebbe, sőt eldurrant az agyam, hogy 5-6 orvos 5-6 félét mond, nekem ne a tünetet kezeljék, ne csak a gyerekcsinálásig legyen jó a petefészkem, hanem oldják meg, hogy működjön akkor is, amikor épp nem akarok gyereket. Így aztán minden orvosi utasítás ellenére abbahagytam a gyógyszert 2009-ben, mert úgy voltam vele, hogy "na működtessük csak meg azokat a petefészkeket, ha eddig nem fejlődött ki, dolgozzanak csak most a fejlődésért, lássuk mit tudnak gyógyszer nélkül, egyedül". Az első évben minden hónapban csináltam peteérés tesztet (LH teszt- kb. 60 Ft-ért lehet venni a legegyszerűbbet, 10-50 db-os kiszerelésben), hogy van-e peteérés, mert ha igen, akkor szuperül működnek, és volt is. Ugyan nem a nagy könyv szerinti 28 napra jön meg, hanem 31-34 között, de rendszeresen megjön, és azóta is van peteérésem. Ugyan már nem csinálom a tesztet, csak évente párszor, de gyógyszer nélkül sokkal jobb, érzem, hogy mikor van peteérés, jobban érzem, hogy mikor milyen változást idéznek elő a hormonok, és nem utolsó sorban a libidóm jóval nagyobb lett, mert azt köztudottan elnyomja a fogamzásgátló. Ja, és félévente nézik UH-on, eltűntek a cysták, megtermékenyítésre kész petesejtek vannak mindig, szóval nincs PCOS-m. Meglepő módon a hasi zsírpárnáim is eltűntek. Ha akkor az elején az első orvosra hallgatok, most lenne meggondolatlanul egy 5 éves gyerekem, elvált vagy egyedülálló lennék, és nem ismertem volna meg a férjemet. A másik doki meg nekiesett volna műteni...most meg semmi bajom, csak időt kellett hagyni a petefészkeknek, hogy tanuljanak meg működni egyedül. Szerencsére találtam egy 1000 %-osan jó orvost, akiben bízok, nem beszél hülyeséget, aki szerint jól döntöttem. Úgyhogy pár hónap múlva belevágunk a babaprojektbe, kiderül, jó volt-e az elméletem. :) Meg még annyi, hogy picikét visszafogtam a cukor-csoki evést, az inzulin rezisztencia miatt, de azért eszek továbbra is, csak nem kilószámra. :)

Megkérdezhetem, h hány éves vagy illetve hogy mióta van PCOS-ed?

2013. júl. 14. 14:53
 5/5 anonim válasza:
Igen és kopaszodást és farkasvakságot is okoz.
2013. okt. 13. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!