Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kérdéseim a tamponról?

Kérdéseim a tamponról?

Figyelt kérdés

Tudom hogy sokan szeretitek és sokan nem. De nekem lennének olyan kérdéseim hogy:

a, Miért szeretitek illetve nem szeretitek?

b, Meddig kell felnyomni a tampont?

c, Mennyi időnként kell cserélni?

d, Milyet kell használni? (márka)

e, Kinek melyik jött be a legjobban? (márka)

Ezek lennének a kérdéseim, de én már próbáltam a tampont, de féltem hogy nemtudom majd kiszedni vagy elszakad a madzag és mivel anyum tudta nélkül használtam akkor nem szeretném ha megtudná amikor eléállok, hogy anya! vigyél már el a nőgyógyászhoz, mert fentragadt a tampon. Egyébként a minit használtam!

2013. jún. 26. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Tizennégy éves tesóm használ, ha már vagy annyi akkor csak megengedi
2013. jún. 26. 20:09
 2/12 anonim ***** válasza:

1. Én szeretem, mert gyakorlatilag észrevehetetlen, nem szeretem a vért nézni minden pisiléskor, mint betétnél, meg a betét érzését se szeretem, hogy ott van.

2. A hüvelykujjadat teljesen be kell nyomni hozzá.

3. Vérzés erősségétől függ, de max 6 órát lehet bent.

4. Én noname márkát használok, Rossmann saját termék, egyszer vettem ob-t és hibás volt, meg kényelmetlen.

5. lásd 4.

2013. jún. 26. 20:11
 3/12 anonim ***** válasza:
Jahm a madzag nem fog elszakadni, szinte lehetetlen, ha mégis, leguggolsz és ki tudod nyomni annyira, hogy kiszed.
2013. jún. 26. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:

a.) Azért szeretem, mert erős a vérzésem, és nagyon utálom, hogy amikor felállok, érzem, hogy folyik. Nem kell attól félnem, hogy elcsúszik a betét és átázok.

Azért nem szeretem, mert ha nem otthon vagyok, hiába használok kézfertőtlenítőt, nem jó érzés cserélni. Ami még rossz, hogy nem látom mikor telik meg, bár teszek alá mindig betétet, úgyhogy így ezt a hátrányát kiküszöbölöm.

b.) Én addig szoktam felnyomni a középső ujjammal, ameddig csak tudom, hogy ne érezzem.

c.) A vérzés erősségétől függ, az első két napokban kb a normál tampon 2-3 óránként, később elég 4-5 óránként. A végén pedig minit használok.

d.) Én Ob-t használok, mást nem is próbáltam még, mert ez bevált, és nem akarok ezzel kísérletezni.

2013. jún. 26. 20:25
 5/12 Dia90' válasza:

a, Azért szeretem, mert szerintem sokkal kényelmesebb, mint a betét+felvehetek tangát.

b, Én a mutató ujjammal addig szoktam felnyomni, ameddig nem találok egy olyan pontot, ahol nem zavaró.

c, A vérzés erősségétől függ, de azért 5-6 óránál ne legyen bent tovább.

d, Nincs kedvenc márkám, nem szoktam megvenni a legdrágábbat, mert szerintem egy noname is lehet ugyanolyan jó minőségű.

2013. jún. 26. 20:28
 6/12 anonim válasza:

a: Mert kényelmes, jobb, mint a betét, bármit lehet benne sportolni, nem érzem azt, hogy csukva kéne tartani a lábaimat. Nincs meg az a csónak hatás, és nem kell véres pelusban ülnöd.

b: "Ütközésig." Az első két ujjpercedig biztosan, de hüvely mérettől függ, hiszen tudjuk, nem vagyunk egyformák.

c: Erős vérzésnél akár 2 óránként is előfordulhat, ha nem nagyot használsz, gyengébb napokon elég 4-6 óránként. De ha megtelik, lehet érezni, akkor muszáj.

d-e: Én o.b. párti vagyok. Nekem eddig csak az volt, ha mástól kértem, akkor próbáltam csak no name vagy naturella márkát. Egyértelműen az o.b. számomra a legkényelmesebb.

Én a biztonság kedvéért felhelyezés előtt mindig megfogom a tampon és a madzag csatlakozását, majd meghúzom a madzagot, nehogy selejtes legyen, és probléma adódjon kiszedésnél. Eddig mindegyik rendben volt.

2013. jún. 26. 20:28
 7/12 A kérdező kommentje:

Mindenképpen minit használnék, mert a normál az nem ment fel még akkor sem amikor a legerősebb napon próbáltam..de amúgy betétből meg elég a normál..és ezért furcsa..de a kövi mensinél megpróbálom a tampont..

elég lesz a mini tampon? ezt hány óránként cseréljem..a vérzésem olyan közepes..

2013. jún. 26. 21:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Először otthon próbáld ki, tegyél alá betétet, és nézd, hogy kb. mennyi az az idő, amit kibír. Érezni fogod, amikor megtelt, akkor olyan, mintha ,,folyna". Egy pár használat után kiismered, hogy a vérzésed melyik napján hányszor kell cserélni.
2013. jún. 26. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a tampont, sokszor az volt a problémám hogy nem nyomtam fel eléggé mert éreztem elkezdett kicsúszni stb. pedig tényleg nyomtam ameddig tudtam valahog mégsem sikerült igy nekem jobb a betét. Annyira nem erős a vérzésem hogy zavarjon a betét, meg valahogy zavar hogy bennem van, ez dili de igy van. na meg első nap mikor kicsit fáj a hasam nekem az a hüvelyem felé fáj igy akkor végképp zavarna ha még lenne is bennem egy tampon. Csak akkor használok tampont ha strandos program van, tavaly próbáltam az aplikátorosat na azt tényleg nem éreztem ezért is gondolom hogy legtöbbször az volt a baj hogy nem raktam fel eléggé. Ja és amit még utálok a tamponban az a kivétel, az mindig kellemetlen. Sokkal egyszerübb a betét nekem, tény hogy igy nyáron nem olyan jó mert belefüllled az ember de nekem igy felnött fejjel már csak 3 napos a menstruációm az erösebb az 1. nap 1. éjjel, második nap jóval kevesebbb jön 3. nap meg alig, 4. nap max barna folt amihez elég egy tisztasági. ezt igy nem olyan vészes kibirni betéttel, akinek tart egy hétig elhiszem hogy jóval kellemetlenebb.
2013. jún. 26. 23:05
 10/12 anonim válasza:

a) Én szeretem a tampont,kényelmes és nincs olyan érzésed,hogy pelenka van rajtad,hogyha jól van felhelyezve.

b) Amiről nyomod fel,érzed,hogy mikor van a megfelelő helyen. Akkor kell próbálni,amikor a legerőssebb a vérzés és először a minit vásárold,hogy könnyebb legyen. A lényeg az,hogy ne legyen kényelmetlen,amikor fel van már nyomva.

c) A tampon dobozán azt írja,hogy 7-8 órát bent lehet. De egészségesebb,hogyha 3-4 óránként cserélded.

d) Azt kell használni,ami neked a legkényelmesebb és,ami a legjobban megfelel neked. Ahogy már említettem,mini-vel kezd és hogyha megszoktad ennek a viselését,akkor átválthatsz a normál méretűre.

e) Nekem az Ob felelt meg a legjobban. Abból is gyártanak különböző méretűt. Egyszer próbáltam Fresiat,amikor elég sok vérzésem volt és gyorsabban megtelt,mint az Ob,ezért inkább használom a jól megszokott Ob tampont.

2013. jún. 27. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!