Mit érdemes tudni a tamponról?
a tampon pártiak és a betétpártiak összecsapására számíts, igazság nem lesz
mindenesetre betéttől még nem kapott senki mérgezést, tampontól meg igen
Ha nem hagyod sokáig fenn, és megfelelő méretet használsz, akkor nem nagyon lehet gond. Én például éjszakára (maximum 8 óra) is simán hagyom, mégsem volt soha semmi bajom... És a környezetemben is tampont használ évek óta majdnem minden nő, egyikük sem panaszkodott, született gyerekük, nem kerültek kórházba, nem kellett kivenni a méhüket, stb.
Szerintem sokkal kényelmesebb, és számomra biztonságot is nyújt, mert betét használós korszakomban rendszeresen véreztem "oldalra", ami a nadrágjaimon gyorsan megjelent. Nem kell félni tőle =)
Ettől kapok agyvérzést, hogy sokan úgy gondolják, mert nekik és a környezetüknek nem esett baja, ezért senkinek sem fog.. bocsánat, de ez nagyon naivitás.. a szűk környezetbe nagyon kevés ember tartozik..
Kérdező, a tampon, ha alkalmilag és helyesen használod és szerencséd is van, akkor kevés eséllyel okoz problémát. DE! Ha hajlamod van gombára és/vagy bakteriális hüvelyfertőzésre, akkor egyáltalán nem tanácsos használni, mert krónikussá teheti ezeket a fertőzéseket. Többször leírtam már itt is és a felvilágosító előadásokon is mindig elmondjuk, hogy a hüvely nem steril, hanem tartalmaz kórokozókat is (baktériumok, gombák), amik egészséges hüvelyflóra mellett nem okoznak megbetegedést.
Menstruáció alatt viszont a hüvely védettsége átmenetileg csökken a megváltozott kémhatás miatt (lúgosabbá válik a hüvely a vér miatt), a kórokozók a véres tamponban bizony elszaporodhatnak. Ha sokáig van benn a tampon, mondjuk egy éjszakára, akkor ez hatványozottan érvényes.
Tehát nem elég alaposan kezet mosni, benn sajnos semmit nem tehetsz. Ha időnként a fellépések alatt használsz 3-4 óra erejéig tampont, és előtte nem volt hüvelyi fertőzésed, akkor nem lesz gond.
Ezt fogja a nőgyógyászod is mondani, de a legjobb, ha megbeszéled vele ezt a kérdést. Kényelmesnek kényelmes a tampon és bizony időnként nagyon jól jön, viszont tampont használó nőknél jóval több a fertőzések száma, sőt méhszájseb előidézésében is részt vehet, az arra hajlamosaknál. Azt pedig, hogy kinek mire van hajlama, csak utólag derül ki.
1.A vélemények megoszlanak,DE szerintem semmi bajod nem lesz tőle
2.Előtte nagyon alaposan moss kezed!
3.Szerintem ha nem olyan erős a vérzésed akkor nem lenne butaság minivel kezdeni.(így könnyebben megszokod)
4.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!