1/12 anonim válasza:
Testileg semennyire. lelkileg a kezeléséhez nagy önuralom kell és elszántság, kitartás.
2/12 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok abban a helyzetben hogy lelkileg fájdalmas legyen. Viszont folyamatosan görcsöl a hasam, orvos a PCOS-t is említette, valami akármi volt is a petefészkemben, ami egyik orvos szerint ciszta, másik szerint meg normális hogy ott van. A gond nálam egyelőre az, hogy fáj. Nem a felkelni nem tudok szinten, de eléggé zavaró.
2013. jún. 18. 17:05
3/12 anonim válasza:
Ha sima policiszták a PCOS következtében akkor nem fájhat. Ha fáj akkor szerintem sima ciszta ami nem jó hogy ott van. Mindif fáj vagy csak menzeszkor? Ami komoly fájdalom oka szokott lenne az az endometriózis, viszont azt csak műtéti uton lehet diagnosztizálni. A PCOS nem nőgyógyászati betegség hanem egy anyagcserezavar amit az esetek 99%-ban inzulin rezisztencia okoz. Ez vagy endokrinológusra vagy belgyógyászra tartozik. leginkább endokrinológusra. A policiszták, a cikluszavar, a meddőség csak a következménye, tünete. SZTK orvosnál voltál vagy magánnál? Az biztos hogy a Pco-s petefészek nem jár fájdalommal.
4/12 A kérdező kommentje:
állami dokinál voltam, majd megyek kb egy hónap múlva vissza. Endometriózist is szóba hozta. Szinte folyamatosan fáj, néha szünetel, néha meg annyira durva, hogy felkelni se tudok görcsoldó nélkül :(
2013. jún. 18. 17:47
5/12 A kérdező kommentje:
terheléses cukorvizsgálat alapján IR is gyanús, de nem biztos. (2 doki szerint normális, 1 szerint IR, az eredmények alapján)
2013. jún. 18. 17:48
6/12 anonim válasza:
akkor sajnos az vagy nagyon angy ciszta (ami lehet veszélyes) vagy endometriózis:(((( Én PCOS vagyok de még a menstruációm sem fájdalmas, persze picit érzem de azt sem mindig, de gyógyszer sosem kell. Ez a nem birsz felkelni sajnos nagyon endo gyanu. Keress fel egy nagyon jó nőgyógyászt ha lehet magánt és vizsgáltasd ki. Addigis tehtesz egy próbát az endo diétával, veszitenivalód nincs vele hátha javul az állapotod. Kolleganőmnek nagyon bevált. Persze nem gyógyult meg de nincsenek fájdalmai pedig ö már dolgozni sme tudott.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utánanézek a diétának. A doktornőről egyébként jókat hallottam, év elején voltam nála először, csak 1-1 időpontra sokat kell várni. Azt mondta hogy nem akar rögtön felvagdosni, fogamzásgátlót írt fel, hátha jobb lesz tőle, de nincs nagy változást. Mondjuk legalább nem 35-40 naposak így a ciklusaim.
2013. jún. 18. 17:53
8/12 anonim válasza:
hány éves vagy? Tipikus hiba fogamzásgátlóval elnyomjuk aztán majd szenvedjen akkor a beteg ha gyereket akar.
9/12 A kérdező kommentje:
24 vagyok, gyerek, munka hiányában még minimum 2-3-4 évig nem jöhet szóba. Magánhoz az árak miatt nem mertem menni, meg az se biztos hogy jobb (tavaly nyáron voltam, 1 UH alapján mondta hogy ez biztosan nem endometriózis, és hogy normális hogy 10 napokat késik, és kegyetlenül fáj)
2013. jún. 18. 18:20
10/12 A kérdező kommentje:
Jó magándokit tudnál egyébként Budapesten ajánlani?
2013. jún. 18. 18:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!