PCOS tünete lehet?
Mekkora? Akár az is lehet, de lehet, hogy jelentéktelen és csak erősebb szőrzeted van.
Azért nem árt, ha megnézeted magad.
Nem tudom mekkora lenne, mert amint kibújik, ki szoktam húzni. Elvileg más tünetem nincs, a ciklusom is eddig rendben volt.
Nektek is van ott pár szál? Vagy teljesen csupasz?
Csak ennyiből messzemenő következtetést levonni nem kellene.A PCOS diagnózisához legalább 3 feltételnek kell teljesülnie:
"A PCOS diagnózisa a Rotterdami kritériumok (2003) alapján történik. A diagnózis akkor állapítható meg, ha
két tünet jelen van a következő háromból:
a. oligo- vagy anovuláció (rendszertelen menstruáció,vagy menstruáció hiánya),
b. androgén túlsúly klinikai és/vagy laboratóriumi jelei,
c. ultrahanggal igazolt PCOS"
Az erősebb szőrzet férfias helyeken utalhat androgén túlsúlyra (férfi nemi hormonok emelkedett szintjére),de ezt csak célirányos vérvizsgálattal lehet megállapítani,arra pedig nőgyógyász vagy endokrinológus adhat beutalót.
Nálam két éve diagnosztizálták,a férfias szőrzetnövekedésen kívül egy évig nem volt egyáltalán menstruációm,és ultrahang vizsgálat igazolta a petefészekben elhelyezkedő cisztákat.Pontos diagnózis felállításához keress föl egy nőgyógyászt vagy egy nőgyógyász-endokrinológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!