Nincs erre vmi gyógyszer?
Sziasztok! 16 éves lány vagyok, 11 éves korom óta meg van a menszeszem. Olyan 14 éves korom óta mindig úgy jelzi ha megjön, hogy a mellem 1 - 1,5 hete fáj, és érzékeny(ha pl megérintem vagy vminek neki dőlök pl ha hassal fekszem az ágyon). C-s a kosaram, és ilyenkor meg is dagad, (a mirigyek?) és érzékenyen fáj. El akarok menni bulizni is, de így nem bírok hogy közben fáj a mellem, és úgy ugrálni meg táncolni, mert úgy is fáj.
Anyukámnak is így jelezte ha megjött, meg gondolom vannak még mások is.
Rettenetesen zavar hogy havonta 1,5 hetem úgy telik el hogy rohadtul fáj a mellem.
Mit tehetnék? Nincs erre vmi gyógyszer?
Pre menstruációs szindrómának hívják, röviden PMS.
Nem akarlak rábeszélni semmire, ne érts félre, de ha egyszer úgy gondolod, hogy szeretnél fogamzásgátlót szedni, az ugye kikapcsolja ezt a fajta ciklust és megvonásos vérzés fog lenni és ott más folyamatok zajlanak, mint egyébként és éppen ezért sok menstruációval járó tünetet enyhíteni vagy meg tudnak szüntetni.
De egyébként konkrétan erre így nincs semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!