Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy kell tamponnal úszni?

Hogy kell tamponnal úszni?

Figyelt kérdés
Mindent írjatok le, ami ide tartozik. Milyen vízbe lehet csak menni, mennyi időnként kell cserélni? Minden részletet kérek! Köszönöm előre is.

2013. jún. 12. 14:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Rendben nagyon köszönök minden választ. :D
2013. jún. 12. 14:17
 12/22 anonim ***** válasza:

Èn úsztam már nem egyszer tamponnal, de nekem elázik és szívja még jobban a vizet.

Ha erösen meg van akkor semmi esetre sem mennék bele. ha már nincs annyira meg akkor végül is mindenhol úszhatsz vele. De ahogy kijössz cserélni kell.

Minden víz koszos és fertözö (mindegy hogy balaton, tenger, medence), a vírusok, baktériumok viszont csak akkor tudnak szaporodni, ha zárt nedves meleg helyen vannak. vagy is gyors csere minden lakalommal és nem lesz fetözés.

2013. jún. 12. 14:18
 13/22 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm. :)
2013. jún. 12. 14:19
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a meleg víz vérbőséget okoz, szóval fokozza a menstruációs vérzést is, sóval inkább ajánlatos 1-2 óránként cserélni, nehogy baj legyen.
2013. jún. 12. 14:30
 15/22 anonim ***** válasza:
amikor tamponnal úsztam, mindig olyan érzésem volt, mintha cserélni kéne. még akkor, ha alig volt "használt".
2013. jún. 12. 14:30
 16/22 anonim válasza:
50%
Én inkább kihagynám az úszást menstruáció idején. A víz simán felmegy a hüvelybe (nekem legalábbis mindig folyik a víz belőle, mikor kijövök a medencéből), és a menses alatt a fertőzésekre is fogékonyabb vagy. A tampon meg nem véd meg a kórokozóktól. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem szívesen fürdenék egy medencében menstruáló lányokkal-asszonyokkal, tampon használat ide-oda. (biztos nem leszek ezzel a válasszal felpontozva)
2013. jún. 12. 17:17
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, le lettem pontozva (6-os voltam), de továbbra is fenntartom. Ha kijössz a vízből, akkor csere! Ugyanis a cérna mindenképpen vizes lesz, és azon keresztül bizony felmegy a tamponba is!

Minimális, az igaz... de ilyenkor nyitva van a méhszáj, és nagyobb a fertőzésveszély.

Itt találsz pár hasznos tanácsot:

[link]

2013. jún. 12. 17:25
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt. :)
2013. jún. 12. 21:51
 19/22 anonim válasza:
bocsi az offért, de ha mondjuk a suliban mindennapos a tesi, és heti 3 óra úszás van akkor ott is tampont kell használni?? O.o
2013. jún. 28. 18:01
 20/22 anonim ***** válasza:
Nálunk nem kell úszni, ha megvan, beírod a dátumot az ellenőrzőbe, a szülő aláírja, és úszás helyet tesizel.
2013. jún. 28. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!