Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Azthiszem, aranyerem van. Mit...

Azthiszem, aranyerem van. Mit tehetek? 18/L

Figyelt kérdés

Ha 18 éves vagyok és belső aranyerem van (1-2 stádium, kisebb vérzés) mire számítsak az évek során? Biztos, hogy súlyosbodni fog és műteni kell?

Milyen orvoshoz (sebész/házi/proktologus)érdemes elmenni megnézetni, ki tud a legtöbbet segíteni, hol a legkevésbé kényelmetlen a vizsgálat?

Köszönöm!

2013. jún. 11. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképpen először házirovos, ott elmondod a panaszodat és ad beutalót az illetékes helyre.

Én úgy tudom hogy ha az elején vagy, elég krémmel kenni és elmúlik, csak végső esetben van a műtét.

2013. jún. 11. 22:29
 2/5 anonim válasza:
Ezzel urulógiára kell mennni kérsz időpontot telefonon oda ha jóltudom beutaló sem kell az urulógus megállapítja hogy mi a helyzet de egyébként a műtéttől sem kell már félni mivel eztis megcsinálják lézeresen. De felhivod telefonon szakrendelőt és megkérdezed kell e beutaló azt meg háziorvos ad.
2013. jún. 11. 22:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt belső aranyerem.Onnan tudtam ezt hogy friss vért láttam a székletemben és a wc papíron is.És eléggé kellemetlen volt a székletürítés is ilyenkor,és néha a hasam is fájt.Nekem teljesen elmúlt mert változtattam.Nem erőlködök a wc-n.Ha esetleg szorulásom van inkább székletpuhítót használok.Wczés után mindig megmosom a végbélnyílásomat,de rászoktam arra hogy fürdés előtt intézzem a dolgom.Végbél kúpot használok mindennap este,ha rendbe jössz már csak néha kell feltenni,és végbélkrémet ami direkt aranyérre való a háziorvos írja fel.

Ami még kimaradt hogy natúr kozmetikumokat kezdtem el használni azóta el is múlt ez a bajom.Nem is jött vissza.Jobbulást neked!

2013. jún. 11. 22:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindig az a biztos amit orvos mond.
2013. jún. 12. 06:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Életmód-váltással tudod kezelni.

Sok rostosat egyél, ami lazítja a székletet, igyál sok folyadékot, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. Ne erölködj a WC-n, akkor menj, ha nagyon kell. Nagy wc után mindig mosd meg hideg vízzel a területet. Erősíteni kell a vénáid falát, erre megvannak a megfelelő szerek, talán a háziorvosod tud segíteni, de vitaminok is vannak, most pont nem tudom h melyik, de rákereshetsz neten. Megelőzésképp használhatsz Hemoclint néha, kúra szerűen (erősíti a nyálkahártya szöveteit). Proktológushoz elmehetsz, talán megnéz, ha nagy a gáz, akkor műtéttel szokták eltávolítani, amit kell, de ha az életmódod nem változik, ez bizony újra és újra ki fog újulni. Háziorvosodat megkérdezheted, hogy mit javasol, de valószínűleg mindenhol le fognak rázni azzal, hogy aranyér kúp meg krém, amíg nagyon nem gáz a helyzet. Amúgy a végbél tükrözés sztem mindenhol baromi kellemetlen.

2013. jún. 13. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!