14 éves lány vagyok és újra "előjött" a külső aranyerem. Mitévő legyek?
Ha elmész vele a háziorvoshoz, ő tud neked ajánlani megfelelő aranyér elleni kenőcsöt, amivel kezelni lehet a kellemetlen tüneteket. De patikában is vannak vény nélkül kapható aranyér kenőcsök. Azok is hatásosak szoktak lenni.
Egyébként, ha olyan nagy baj nincs vele, nem is fognak műtétet ajánlani.
Nekem is van 1 külső, 2 belső, de egyáltalán nem ajánlottak műtétet, főként azért sem, mert nő vagyok, bármikor szülhetek még, eddig egy fiam van, de ha újra arra kerülne a sor, megint megvan az esélye a kialakulásnak. Ugyanis az első aranyerem pont a terhességem végén alakult ki.
És amit még szívből tudok tanácsolni, hogy figyelj az étrendedre, olyan ételeket egyél, amik lágyítják a székletet, tehát kerüld el azt, hogy székrekedésed, kemény székleted legyen. Mert olyankor megint csak egy újabb esélye van az aranyér újbóli vagy egy újabb aranyér kialakulásának.
Én most vettem meg a Balog Krisztina: Az aranyér a múlté! e-bookját. Sok értékes tanácsot, ötletet kaptam.De mindenképp menjél el dokihoz is, és bármelyik szer alkalmazásnál kéred ki a véleményét.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!