Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A nőgyógyászok miért nyomatják...

A nőgyógyászok miért nyomatják ennyire a fogamzásgátló tablettákat?

Figyelt kérdés
Gondolom érdekük, mivel jutalékot kapnak a gyógyszergyártó cégtől, vagy rosszul gondolom? Nem lenne sokkal kedvezőbb megoldás (egészségügyi szempontból) a nők számára a pesszárium?

2013. máj. 27. 11:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"A vesét és májat időskor meg dohányzás miatt károsítaná?"

Ha vkinek alapból normálisan működik a mája, akkor azért igen kis eséllyel okoz májkárosodást. Igazából a gyógyszerek nagyon nagy részét a máj bontja le, így gyakorlatilag a gyógyszerek többsége károsítja a májat.

Pl. a vény nélkül kapható paracetamol elég durván májkárosító hatású nagyobb adagokban.

Szerintem a fogamzásgátló szedésénél nem ez a legnagyobb veszély, ami miatt aggódni kellene:D

2013. máj. 27. 19:51
 32/36 A kérdező kommentje:
Én azt mondom, ha nem muszáj, nem kellene megbolygatni a szervezetet gyógyszerekkel. Semmi kockázatot nem vagyok hajlandó bevállalni a később születendő gyermekeim miatt. Ezért nagyon fontos nekem ez a kérdés!
2013. máj. 27. 20:07
 33/36 anonim ***** válasza:

Én sem vállalnám be, és nem is vállalom, inkább megoldom másképp. Viszont sok nő meg bevállalja.

A fogamzásgátló nem méreg, csak mint minden gyógyszernek, vannak mellékhatásai és kockázatai.

Az orvosoknak jobban oda kellene figyelni, hogy kinek írják fel, alaposabban ki kellene kérdezni a nőket, felvilágosítani az esetleges kockázatokról és felajánlani egyéb módszereket is.

Nem azzal van a baj, hogy vki tájékozódás után a tablettát választja, hiszen szíve joga hozzá. A baj azzal van, hogy nincsenek megfelelően felvilágosítva és kivizsgálva.

Olyanoknak is felírják, akiknek baromira nem kellene. Migrénesnek, dohányosnak, rendszertelenül menstruálónak, 14 éves gyereknek...

Ezzel van a probléma.

2013. máj. 27. 20:15
 34/36 anonim ***** válasza:

Igen. Én tudnék kapásból 5-10 olyan gyógyszert felsorolni,ami nagyobb eséllyel teszi tönkre a májat,vesét és recept nélkül bárki megveheti és meg is veszi. A fogamzásgátlóknak nem ez a legnagyobb veszélye.

És teratogén hatása sincsen,ami azt jelenti,h a magzatnál még akkor sem okoz betegséget,ha netalán gyógyszer mellett esik teherbe valaki. Ahogy látom az itt elhangzottakból nagyon sok tévhit van a fogamzásgátlókkal kapcsolatban,míg az igazi veszélyeiről kevésbé tudnak.

2013. máj. 28. 07:16
 35/36 A kérdező kommentje:
Nem a magzatnál okozott betegségektől félek, hanem hogy konkrétan nem is lesz magzatom.......
2013. máj. 28. 10:30
 36/36 anonim válasza:
Akkor mi a legnagyobb veszélye?
2021. ápr. 26. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!