A nőgyógyászok miért nyomatják ennyire a fogamzásgátló tablettákat?
"Tehát a végső döntés mindig a páciensé és nem az orvosé."
Persze. Csak nem nehéz úgy beállítani a tablettát, mintha a világ legjobb dolga lenne, és ügyesen elhallgatni az esetleges mellékhatásokat.
Az embereket igen könnyű befolyásolni.
Itt is a nők 80%-a azt írja, hogy a tabletta milyen csodálatos módszer a rendellenes vérzés helyretételére. Azért hiszik azt, mert azt hallják az orvostól is.
De ha kicsit is utánajárnának a dolgoknak, akkor rájönnének, hogy a tabletta nem az okot kezeli, hanem a tünetet.
Én is sajnálom, hogy a nőgyógyászok többsége ilyen, hiszen magam is orvosnak (sőt, nőgyógyásznak készülök). De én ezt látom.
16:24:
Mivel te ezt tanulod, ezért nyilván megalapozott a véleményed. Azonban (és ez nem csak a fogamzásgátlókra vonatkozik, hanem minden orvosi témára) nem enyhén röhejes azt látni, amikor olyan illetők oktatják ki az orvosokat, akinek még sokszor érettségijük sincs, sőt én a nyolc általánost is kétségbe vonom, de olvasták a Pirospirulán meg az aranylacin, hogy az orvosok a gyógyszerlobbi/háttérkormány/zsidók/gyíkemberek zsebében vannak és szándékosan akarják a gyógyszerekkel, vakcinákkal őt eltenni láb alól. És ezzel még igazából nem is lenne gond, mert mindenki úgy hülye, ahogy akar, de amikor mindenféle tudományos alapot nélkülözve felháborodott anyukák és áltudósok próbálnak az oltások ellen "érvelni" (ezek persze nem túl szofisztikált érvek, kimerülnek az "oltásokban higany/microchip/magzat van" stb.) és sokszor igen komoly következményekkel járhat a sok "hozzáértő" tanácsa. Szóval semmi gond nincs azzal, ha valaki bizonyos aspektusaiban, (vagy akár egyáltalán) nem ért egyet az orvosokkal, sőt még azzal sincs, ha ezt nem empirikus alapon teszi, hanem vallásszerűen, a gond az, amikor mindennemű tudományos megalapozottság nélkül próbálják térítgetni az embereket és más f@szával verik a csalánt.
Igen,24-es igazad van! Az orvostudomány az,amihez mindenki nagyon ért és tudja mi a jó, kivéve az orvost. Hiszen "megmondta a szomszéd, hallottam a közértben",stb.
És így terjednek a rémhírek. Amúgy a fogamzásgátlókról annyit,h az esetek 90-95%-ban nem okoznak gondot. Amikor igen,annak is van a legtöbbször előzménye."Idős kor",dohányzás,thrombosis hajlam,gyakori fejfájás,stb. Az orvosokat abban terheli ilyenkor a felelősség,ha nem mondják el,milyen veszélyek állnak fenn egyénre szabottan. Ez is olyan,mint a védőoltás,néhány eset alapján,úgy gondolják az emberek,h csak rossz lehet.
24-es: Igen, igazad van.
Én ezzel nem azt akartam mondani, hogy a tabletta az ördög találmánya, és senkinek nem kellene szedni, mert méreg.
Csak azt, hogy manapság "trendi" lett tablettát felírni, de az orvos arra sem képes, hogy normálisan kikérdezze a beteget.
Ha hajlandó lenne annyira, hogy legalább megkérdez pár dolgot (van-e migrénje, volt-e a családban trombózis, dohányzik-e, alaposan kikérdezné a ciklusáról), netalántán még a vérnyomását is megmérné, akkor talán egy csomó kellemetlen dologtól megkímélhetné a pácienst.
Ja és még vmi...
Sokszor azt látom, hogy pont olyankor bíznak meg az orvosban, mikor nem kellene, amikor meg normális dokihoz kerülnek, akkor az istenért se akarnak rá hallgatni.
Nem a szervi károsodásokról van szó, hanem az a gond, hogy a dohányzás nagyon megnöveli a trombóziskockázatot, a fogamzásgátló hormonok is ezt teszik, és a kettő együtt még nagyobb kockázatot jelent, a kimenetel pedig halálos lehet. Dohányosoknak nem szabad hormonális fogamzásgátlót felírni, ez szakmai irányelv.
egy gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!