Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális, hogy szinte felnőtt,...

Normális, hogy szinte felnőtt,18-19 éves lányokat is bugyira vetkőztetve, hármassával vizsgálnak suliban? Máshol is így van?

Figyelt kérdés

2013. máj. 27. 10:14
1 2 3 4
 21/33 Andizsuzsi ***** válasza:
69%

Na azért álljunk csak meg egy pillanatra. Az iskolaorvosnak KÖTELESSÉGE teljes fizikai vizsgálatot végeznie. Pont. Ez lehet, hogy tetszik, lehet, hogy nem, de ez van. A fiú-lányok testnevelés óra előtt is együtt vetkőznek és öltöznek, nem akkor látják egymást először fehérneműben. Jó, hogy külön öltözőt nem követeltek mindjárt tanulónként.

Senki sem kurv@zott le senkit. Viszont tapasztalatból tudom, hogy azok a lányok, akik félpucér fürdőszobai önfotókkal tapétázzák ki a face-t vinnyognak a leginkább, amikor orvosi vizsgálatra kell menni. Azt meg, hogy a szűrővizsgálatoknak rendkívüli szerepe van, oda rendszeresen el kellene járni, szintén legkésőbb ebben a korban meg kellene tanulni. Ha ez természetes lenne, akkor nem halnának meg nők százai Magyarországon évente olyan betegségekben, amik tökéletesen gyógyíthatók lennének, ha rendszeresen járnának szűrővizsgálatokra.

Aki azt mondja, hogy ez nem az iskolaorvos dolga kellene, hogy legyen, lehet, hogy igaza van. De ha visz valaki igazolást arról, hogy ő a megfelelő szakrendeléseken részt vett, akkor az iskolaorvos örömmel fog lapozni egyet a naplójában.

2013. máj. 27. 14:52
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is van ilyen,de egyesével. (általános)

a szülők is fel voltak háborodva,néhány levelet írt hogy nem járul hozzá.

mi sem értjük, hogy attól még,hogy megnézi valakinek a péniszét/vagináját, mit ér? a gyerek csak észreveszi, ha valami nem stimmel könyörgöm!

nálunk csak azoknak a lányoknak nézett bele a bugyijába,akiknek még nem jött meg... nagyon gáz.. attól hogy megnézi a szeméremtestet,már megjön?! ha nem jön meg valakinek 16 éves koráig,elmennek orvoshoz vagy vár. attól még,hogy 13-14 évesen megkukkantja az orvos,nem javít semmin. mellesleg ismétlem, 13-14 évesek vagyunk. ha valakinek még nem jött meg,akkor mi van? mit kell nézni rajta? majd a lányok elmennek nőgyógyászhoz,ha valami nem jó. sőt,a nődoki pontosabbat is meg tud állapítani,rendes műszerei vannak,stb! a suliban ez a vizsgálat szarnak a pofon,csak fölösleges zavarba hoznak minket. emlékszem,hetedikben nekem is benéztek,pedig nem akartam. de a nő erősködött "nyugi,normális vizsgálat része. csak meg kell nézni hogy minden rendben van-e". úristen. ha bajom van,csak észreveszem! másrészt ha valakinek nem jön meg,általában belső szervi vagy hormon probléma. azt honnan tudja megállapítani abból,hogy széthúzza a szeméremajkakat?! aztán most nyolcadikban megint volt ilyen. ha megjött már valakinek,csak a csípője körüli ereket nézik meg. éppen megvolt akkor,szóltam is,előtte múltak el a görcsök egy időre. erre ahogy próbálta kitapintani az eret,úgy megnyomta, hogy utána megint fájni kezdett a hasam. a pofám leszakad....

na meg a fiúknál az alsógatya letol dolog... mivel szinte minden fiú masztizik,csak észreveszik ha valami nem oké!!

ha valami megváltozik,max lemegy a dokihoz és szól,minek kell egy külön vizsgálatot olyanra szentelni,amikor a gyerek tök kínosnak érzi a helyzetet? ja és a fiúk is panaszkodtak hogy durván nyúlt a doki hozzájuk ahogy megfogta a péniszüket,felállt nekik,tök kínos volt nekik.(a padtársam is fiú,ő is mondta)

MIÓTA NORMÁLIS EZ?? Szüntessék már meg, semmi értelme és kellemetlen!

2013. máj. 27. 15:20
 23/33 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Andizsuzsi!

Totál tévedésben vagy, a kötelező vetkőzés, vizsgálat a Gulágon és Auswitzban volt, ma nálunk nincs.

Felvilágosítani fel lehet, sőt kell a fiatalokat, filmekkel, előadásokkal és könyvekkel. Olyan fiatal nincs aki ezek után nem tudná megállapítani, ha valami rendellenesen fejlődik nála, talán még a debil is képes rá.

Ha nem, akkor nem hozzáértők a filmek készítői!

Szóval kötelező nemiszerv mutogatás NINCS! (legfeljebb egyesek szeretnék..)

2013. máj. 27. 15:21
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tesire való átöltözés és az orvosi vizsgálat két különböző dolog. Orvosnál, amíg a lányok sorra várakoznak levetkőzve, azért csak azt nézik, hogy a másik milyen fehérneműben ( vagy anélkül, ugyanis nálunk le kell venni a melltartót és a bugyit is), míg azért tesin nem ezzel foglalkoznak a lányok, hanem azzal hogy hamar átöltözzenek, esetleg még beszélgessenek stb.

Az meg már a másik, hogy aki bugyis képeket pakol ki közösségi portálokra, annál már megszokott a dolog, nálunk éppen az van, hogy ezek a lányok mennek be elsőnek, és őket nem zavarja a dolog. Én inkább a gátlásosabb, szégyenlős lányok közé tartozom és számomra nagyon nem fair dolog, hogy a többi lány osztálytársam előtt kell pucéran álldogálnom, míg egy idős pasas fogdos ott lent meg nézegeti a melleimet. Én nem pakolgatok sehova semmilyen képet magamról, mégis zavar a dolog, szerintem semmi szükség nem lenne arra, hogy egy idegen férfi (mert az, ha orvos, ha nem) a nemi szervemet nézegesse. Ha lenne valami panaszom, akkor nőgyógyászhoz mennék, ahol nyilván nem állna bent a fél osztály, hanem csak én lennék bent, meg az orvos. Ne térjünk el a kérdéstől, az nem zavar, hogy az orvos vizsgál, csak az, hogy közben többen is bent vagyunk a teremben. De az nagyon.

2013. máj. 27. 15:25
 25/33 anonim ***** válasza:
94%

Ajánlom a szex/szerelem témakör olvasgatását itt gyk-n azoknak, akik szerint az emberek - legyen az akár gyerek - észrevesznek bármely rendellenességet ÉS aztán elmennek vele orvoshoz.

Amúgy a felnőtt orvosnak is meztelenre le kéne vetkőztetnie a betegeket minden alkalommal, nem egy olyan eset van, amikor az ipsének már ki sem látszik a daganatból a pénisze, akkor kerül urológushoz.

2013. máj. 27. 15:40
 26/33 anonim ***** válasza:

Hát már bocsánat, de hármasával bugyira vetkőztetni lányokat nem normális, a bugyihoz meg a szakembereken kívül senkinek semmi köze orvosilag. Akkor sem, ha jó szándék áll mögötte. Ha valamelyik lányt ez zavarja, igenis joga van szólni, hogy ő ebben nem kíván részt venni, mert indokolatlanul megalázó, és elmegy máshova, a hol a szükséges vizsgálatokat megcsinálják, és igazolni tudja. Egyesével még talán oké, de minket pl soha nem vizsgálgattak (csak magasság, súlymérés volt, esetleg vérnyomás), és jó esetben egy 11 éves fiúnál már rég megoldott probléma a fityma, ha nem, akkor meg úgyis meg kell oldani előbb utóbb a szülőkkel, nem mellesleg az iskolaorvos ilyenekkel mégis mit kezdene?

Azt pedig nem gondolom, hogy kötelezőek ezek a vizsgálatok, főleg nem így, hogy az emberek jó nagy része ilyen formában nem esik rajt át. EKG-hoz sem feltétlenül kell levenni melltartót.

2013. máj. 27. 18:00
 27/33 anonim ***** válasza:
92%

Természetesen én sem értek egyet azzal, ha nem egyesével vizsgál az orvos, fenn már kifejtettem (4.)

Viszont az orvosnak kötelessége (lenne) minden esetben tetőtől talpig végigvizsgálni a pácienst. A páciens természetesen ezt visszautasíthatja, ahogy bármilyen orvosi ellátást is, ha az nem életmentő beavatkozás.

2013. máj. 27. 18:07
 28/33 anonim ***** válasza:
57%

Esetleg el lehetne gondolkozni azon, hogy az emberek többsége nem csak akkor menne orvoshoz, ha már dölgődik, ha normális bánásmódot tanusítanának az orvosok is. Pl addig vetkőztetnek amíg feltétlenül kell, normális hangnemben, stílusban beszélnek stb. A legjobb példa erre a nőgyógyászat, terhesgondozás. Ha velem otromba egy orvos, esetleg megaláz, nem érdekel, milyen a többi, valószínűleg legközelebb csak akkor megyek majd bármilyen más orvoshoz, ha már marhára muszáj.

Nem, és nem engedném a gyerekemet ilyen módon vizsgálni. Ott a nőgyógyász, urológus, tudomisén mi, ha kell, de az iskolaorvos ne nézegesse nyilvánosan. A kampányoló hozzászólók akkor is ilyen véleményen lennének, ha pucéran kellene várniuk a nőgyógyászati rendelő várójában, vagy kórházi váróban az UH előtt?

2013. máj. 27. 18:21
 29/33 Andizsuzsi ***** válasza:
94%

54%-os válaszolónak üzenem, hogy nem vagyok tévedésben. Az iskolaorvosnak kötelessége a teljes fizikai vizsgálat.

Arról, hogy pucéran kellene várni, nem volt szó a kérdésben, ahogy arról sem, hogy a fiatalokkal a vizsgálat során méltatlanul bántak volna.

Hogy miért hármasával vizsgáltak, arra jó tippem van: el tudom képzelni azon anyukák reakcióját, akik attól fel vannak háborodva, hogy a lányuk bugyiban van két másik lány társaságában mit szólna, ha a leányka kettesben lenne az orvossal. Na sok orvos ezt próbálja meg elkerülni azzal, hogy nem egyesével vizsgálja meg őket.

Annak a válaszolónak, aki ha bunkó vele egy orvos, akkor nem megy többet vizsgálatra, csak gratulálni tudok. Én ilyen esetben keresek másik orvost, akiben megbízok, de eszem ágában sincs más hülyesége miatt a saját egészségemet kockáztatni.

És mielőtt nekem esnétek, nekem is van két fiam. Mindkettőt rendszeresen vetkőztette le az iskolaorvos és a körzetes is gatyára, és néztek is bele. És nem háborogtam, hanem hálás voltam, hogy a munkájukat lelkiismeretesen végezték.

2013. máj. 27. 20:01
 30/33 anonim ***** válasza:
45%

" az orvosnak kötelessége (lenne) minden esetben tetőtől talpig végigvizsgálni a pácienst."

Mi az, hogy kötelező?

Le kellene fogni a pácienst és az aszisztenssel lerángatni róla a ruhát?????

Legfeljebb felajánlhatja, és ha nem él vele az illető, akkor azt a fajta vizsgálatot kihagyja. A többit természetesen elvégzi.

2013. máj. 28. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!