Petefészekcisztám van, mit lehet/mit nem?
Nekem is van, sajnos nem is egyszer. Elvileg nem tragédia, használok tampont, sőt, gyereket is szültem.
A kisebbekkel nekem azt mondták, hogy nem csinálnak semmit, de nekem nagyobb van 5-6 cm, úgyhogy most keresnék egy dokit, hogy megoldjuk.
Az elsőt nekem leszívták, de kiújult, a másodikat a gyerek nyomta szét, ez most a harmadik.
Mindent csinálhatsz, nagy részük magától felszívódik, vagy kifakad.
A nők nagyon nagy részének van.
Szia
Sajnos nekem is a napokban derült ki, hogy a petefészkemben ciszta van 5cm-es.Az orvos mondta, hogy ezt minél hamarabb műteni kell és kiveszik a petefészkemet. Hát a sírógörcstől én sem tudtam semmit kérdezni az orvostól. De holnap ismét megyek és többet fogok tudni.
Ha neked az orvos nem mondott semmit, akkor biztosan nincs nagy baj, mert vannak olyan ciszták amik felbukkannak majd felszívódnak. Nők ezrei élik le így az életüket. Ha gondolod holnap este írok arról amit megtudtam.
3: lécci írj majd részleteket. Az enyém is kb. ekkora, a doki csak húzta a száját, hogy majd felszívódik. Mondtam, hogy már 2 éve is ott volt, akkor se csinált senki semmit. Régen is volt, mindig ugyanott, ráadásul nagy.
Nekem viszont már a hócipőm tele, mert néha érzek is egy-egy szúrást, én már annak örülnék, ha kikapnák az egészet. Mondjuk én már szültem és nem akarok több gyereket.
3.vagyok
Szóval ismét elmentem orvoshoz és egy picit csökkent a mérete így azt javasolta, hogy várjunk egy hónapot, mert elképzelhető, hogy felszívódik.
Az első vizsgálat után endometriozis cisztára gyanakodtak vagy determoidra. Interneten utána lehet nézi, hogy melyik micsoda.
A mai vizsgálaton az orvos kizárta mindkét lehetőséget, ő úgy látta az UH-on hogy bevérzéses cisztám van.
A mérete miatt azt javasolta, hogy hanyagoljam a szexuális életemet, kerüljem a testmozgást, a hirtelen mozdulatokat mert megcsavarodhat és akkor rögtön kórházba kell vinni műtétre.
A cisztaműtétek kétféleképpen végezhetők: az egyik a laparoscopia ami azt jelenti, hogy 3pici vágást csinálnak a hasamon s ezen juttatják be a kamerát és az eszközöket. (Kérdem én: 1cm-es lyukon hogyan szednek ki 5cm-es valamit? Szétcincálva, vagyis darabonként)
A másik műtét a laparotomia ami azt jelenti hogy felvágják a hasat és úgy operálnak.
Ha választanom kell majd mindenképpen a hasfelvágósat szeretném. Igaz, hogy esztétikai szempontból a rosszabbik megoldás, de így biztosan nem marad bennem kis darabka, mert egyben veszik ki.
Ja és rákérdeztem a fürdésre, vagyis sokat járok élményfürdőkbe/gyógyfürdőkbe és mondta, hogy nyugodtan "pancsolhatok" (az úszás ugye kizárva)
Szerintem keresd fel újra a dokit, vagy egy másikat és akkor már tudsz higgadtan beszélgetni és a saját betegségedre vonatkozó tanácsokkal ellát.
Az első doki nekem is azt mondta hogy egyből műtét kiveszik stb...egy héttel később a másik orvos azt mondta hogy várjunk még. Azt tanácsolom neked, hogy még műtét előtt egy héttel keress fel egy harmadik dokit, akinek nem mondod el az előzményeket csak mintha sima vizsgálatra mennél...
Tudom hogy sok pénz 3 magánvizsgálatot kifizetni, de inkább legyél százezer százalékig biztos abban hogy ki kell venni vagy sem...
Nálam tegnap derült ki, hogy van egy 3,5 cm-es ciszta a jobb petefészkemben. A doki mondta, hogy egyelőre ne ijedjek meg, két hét múlva menjek vissza és akkor újra megvizsgál.
Nem tiltott el semmitől. Akkor tuti nem fog ártani a szeretkezés? Vagy mondjuk belemehetek a Balatonba, mehetek strandra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!