Hüvelygombára gyanakszom. Mi a teendő?
Sajnos nekem meg pont nagyon rossz tapasztalataim lettek az első vizsgálaton. És nö orvost ajánlanék minden fiatal lánynak első alkalommal.
Aztán később már változhat ez.
2013. máj. 12. 11:07
Menj el orvoshoz, nem biztos, hogy gombád van, sőt az sem biztos, hogy ez valami gyulladás, lehet más is pl. allergia stb.
Akik mindenáron női orvoshoz akarják elküldeni a fiatalokat, azoknak üzenném, hogy nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt velük. Sokan azt mondják, hogy a nőkben sokkal nagyobb az előítélet a páciensek felé és én is ezt tapasztaltam.
Nem női vagy férfi orvost kell választani, hanem JÓ ORVOST.
2013. máj. 12. 12:18
Az előző Válaszolónak van igaza! Az, hogy ki milyen orvos, NEMTŐL FÜGGETLEN!!! Mindkét nemnél van jó orvos és rossz orvos is!!!! Megint a 3. voltam.
2013. máj. 12. 12:49
Nagyon ellent kell mondanom nektek előzők.
Én is voltam mindkettőnél, először női orvosnál, aki nagyon megértő, szinte anya-lánya kapcsolatban vizsgált és valahogy nem éreztem olyan szörnyűnek, mint amit éreztem volna egy férfi elött.
Aztán később el kellett mennem férfi dokihoz is mert a körülmények úgy hozták és bizony az a bizalmas jó viszony annak ellenére nem tudott kialakulni közöttünk, hogy udvarias óvatos volt.
Szóval én is úgy érzem, ha van rá lehetőség, akkor először női doktorhoz menjen el minden fiatal lány.
2013. máj. 12. 13:01
Megint a 3. vagyok. Mivel mindenkinek más a tapasztalata a férfi és a női nőgyógyászokkal, ezért szoktam azt mondani, hogy olyan orvoshoz menjenek a Kérdezők nemtől függetlenül, akit egy olyan személyes ismerősük ajánl, akiről tudják, hogy csak a legjobbat akarja, és maximálisan bíznak bennük!
2013. máj. 12. 13:22
16/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek:)anyukám nem akart rosszat csak ismer és tudja hogy éb az ilyen dolgokra érzékeny vagyok.igen mindenkinek más a tapasztalata én úgy érzem ha már tényleg nincsmás lehetőség és el kell mennem akkor nőhöz megyek.mindenkinek köszi mégegyszer:)
17/20 A kérdező kommentje:
A canestent is ajánlották ezzel tehetek rosszat ha orvosi utasítás nélkül használom?
Nem, de ha nem múlik el néhány nap alatt (4-5), akkor muszáj orvost keresned.
2013. máj. 12. 14:36
Vény nélkül kapható Canesten kombi, tabletta és krém. A tablettát aplikátorral a hüvelybe kell helyezni. Ez egy 3 napos kúra. Ha elmúlik tőle, örülhetsz. Ha nem, irány a doki, mert akkor már nem vicc a dolog. Így is lehet, hogy olyan mértékű a gyulladásod, amire már antibiotikum kell. Tapasztalat...Ha már ülni is alig tudsz, az már orvosért kiált.
2013. máj. 13. 15:34
20/20 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,a tegnapi nap már elég fájdalmas volt de kipróbáltam a canesten krémet és máris sokkal jobb:)köszi a tanácsokat:))
Kapcsolódó kérdések: