Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valaki elmendaná hogy is van ez?

Valaki elmendaná hogy is van ez?

Figyelt kérdés

A barátommal szeretnénk elmeni nőgyógyászhoz.hogy nincs-e baj,nem-e vagyok terhet-->késik a menses.Ugye a dokinak ott el kell mandani nem vagyok szűz-->vizsgálható vagyok, 17 éves,Nem kel szülői beleegyezés?Elég ha a barátom alírja?

Msik dolog,majd 1x anyával is el akarok menni fogamzás gátlót írni,meg ilyenekés anya úgy tudja még szűz vagyok(elégé konzervetív nehezen értenémeg hogy már nem vagyok olyan ártatlan)szal elmenék anyummal,akor ő úgy tudja még nem voltam nődokinél,akkor az orvos utána tudnézni hogy mégis ott voltam és milyen célból?A barátommal a tinédzser ambulanciára menénk,anyával meg szakrendelére a kető összefüg?

A lényeg arra akarok kilyukadni a doki memondhatja,megnézheti hogy voltam már ott barátommal előbb,mondjuk olyan célból hogy terhes vagyok-e;vagy el tom tussolni hogy naummal vagyok ott először?Vagy ezt a dokival meg lehet beszlni hogy ne közölje.

Elmondom persze idővel anának,de..még nem most,nem értené meg:SKérlek segíten aki tud,nagyon tanácstalan vagyok,bocsi ha kicsit érthetetlen:(

Előr is köszönöm,Hanyat

2009. szept. 25. 20:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Elnézést a hibákért,mielőt vki leszoln,a hogy tanuljak meg írni,2 napja nem alszom,és eléggé ideges vagyok:(
2009. szept. 25. 20:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem is fog rád emlékezni, senkinek se kell aláírni, te saját döntésed, elmégy annyi, meg mondod mit szeretnél.

Én 16évesen mentem, mondtam neki hogy késik, és hüvelyi ultrahangot szeretnék csináltatni, hogy megtudjam terhes vagyok e.

Megcsináltuk, közölte hogy nem:)

Lesz róla leleted, érdemes eltenni, de nem kell rögtön szülőknek megmutatni, majd ahogy kijön a lépés.

Ultrahang nem fáj, ha meg vizsgál az is csak kellemetlen lesz.

Ha van még valami kérdésed írj!

Sok szerencsét, és drukk hogy az legyen amit szeretnél:)

puszi

17/L

2009. szept. 25. 20:33
 3/11 A kérdező kommentje:

húh köszi a gyors választ megnyutattál:)

akkor számítógépben nem is írnak be,hogy későb előkeresenek ugye?mert végül is ez ami számít.Én is nagyon remélem.Ugye fizetni nem kell a vizsgálatokért?Jah és kb mennyi idő amíg megcsináljáj a vizsgálatot??

Előr is köszike puszi:)

2009. szept. 25. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Beírnak de nem fogja szüleidnek elmondani, tod orvosi titoktartás:)

Attól függ hova mégy, ha maszek akkor fizetős, 5000körül van nálunk.

De ha kórházba, vagy hasonló "tömeghelyre"(azért írom így mert nem tom ott minek hívják, nálunk pl oti, klinika, stb), akkor ott ingyenes.

2009. szept. 25. 21:55
 5/11 anonim ***** válasza:

a vizsgálat meg kb 2-3perc, nem sok idő(nekem legalábbis a bunkó orvosom eddig csinálta/képzeld olyan szemét volt hogy visszahívta az előző betegeket miközben épp bennem volt a hüvelyi ultrahang:S gondolhatod milyen kiszolgáltatottan éreztem magam..ráadásul néztek, mert pont olyan szögbe estek:S/) Remélem jó orvost fogsz ki, van sok rendes is;)

Nem azért írtam le hogy megijedj, csak hogy ha ilyet csinálnak veled akkor legyél felkészült és oszt ki őket:D Én akkor nem tettem meg pedig elég nagy szám van, csak nagyon meglepődtem a hirtelen helyzetbe, és eleve ideges voltam ugyanazért amiért Te is:S

Bármi van kérdezz, szívesen segítek, tudom milyen lehet most Neked:(

ÉS majd írd meg hogy mi lett.

2009. szept. 25. 21:59
 6/11 anonim ***** válasza:

viszont előtte lehet hogy többet kell várni, én ültem már vizsgálatért 4órát, de másfelet is, nem lehet tudni,m eg van ahol nem egy helyen van az ultrahang és a nőgyógyászati rendelő, nah ott mindkettőnél várni kell, meg a nőgyógyászhoz vissza kell menni. Vért nem igen vesz, azt gyógyszer előtt szoktak.

Bocsi hogy ennyire össze vissza írok, csak folyamatosan eszembe jut ez meg az..:)

2009. szept. 25. 22:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem kell a nődokinál aláírni senkinek semmit. Elmész hozzá, elmondod, hogy mitől félsz és megvizsgál. Nem lesz semmi baj, de aggódj. Ott már fel is irathatsz magadnak fogamzásgátlót.

Ám, ha gondolod, akkor tudsz vásárolni terhességi tesztet gyógyszertárban vagy nagyobb drogériákban kapható.

2009. szept. 25. 23:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha vettetek volna egy terhességi tesztet néhányszáz forintért bármelyik drogériában, lehet, hogy már nem kellene álmatlanul idegeskedned:-)

Az első nőgyógyászati vizsgálathoz, te meg a taj kártyád kellenek. Ha elmondod mi a gondod - késik a vérzésed, és attól tartasz, hogy terhes vagy - az orvos magától is rájön majd, hogy nem vagy "ártatlan".

Fogamzásgátlót is irathatsz, mindenféle külön engedélykérés, vagy aláírás nélkül. Ha a szedése alatt nincs különösebb panaszod, vagy a nőgyógyász nem rendel vissza rendszeres kontrollra, a gyógyszert felírhatja a háziorvos is.

Azért annyit fogadj el jótanácsként, hogy ha a barátoddal "felnőtt" életet éltek, nem ártana/ártott volna előtte tájékozódni, kikérni anyukád, idősebb tapasztaltabb barátnő, vagy rokon tanácsát a terhesség megelőzésről. Remélem, még most sincs késő:-)

2009. szept. 25. 23:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon ksözönöm mindenkinek.Védfekeztünk rendesen mindig,szóval nem tudom,trobáltuk 1-2x gumi nélül,d3e csak ani volt hogy betette és kész,meg a barátomnak figyma szükülete van és szerinte az előváladék igy még úgy sem jön ki,meg neki nincs is,de nem tudom kezdek megnyugodni hogy nincsen baj:),de jo lenne ha megjönne.Még egyszer köszönöm mindnekinek a segítséget:)
2009. szept. 26. 07:12
 10/11 anonim ***** válasza:

A barátod rosszul tudja! Mi az, hogy a fitymaszűkülete miatt nem jön ki az előváladék? Akkor hogy pisil, hogy ejakulál, a fülén keresztül? Ahol "kifér" a vizelet, ott kifér az előváladék is! Ne legyetek könnyelműek.

A vizsgálatra nem kell, csak a taj kártyádat vinned és senkinek nem kell aláírnia semmit azért, hogy megvizsgáljanak. Ha elmondod, hogy ttól tartasz, terhes vagy, a doki kitalálja, hogy nem vagy már szűz, ezt nem kell külön kiemelned a vizsg. előtt. Azonnal kérhetsz fogamzásgátló tablettát is, ehhez sem kell anyukád. Ellenben a vizsgálat után alá kell írnod egy elszámolást, amin tudatják veled, hogy a vizsg.+ellátásért mennyi pénzt kapnak az oep-től. Ne ijedj meg, ezt nem kell kifizetned, csak tájékoztatás! Aláírod és kész.

Aztán a recepteddel elballagsz a patikába és kiválthatod (ha van rá pénzed, megint nem kell anyuval menned, kiszolgálnak gond nélkül) a fogamzásgátlót.

Nyugi, majd meglátod, milyen gyorsan megy!

2009. szept. 26. 11:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!