Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nincs gombás fertőzésem. De...

Nincs gombás fertőzésem. De akkor mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
A nagyajkam az egyik oldalon kicsit dagadt és viszket. A bőröm hámlik,gondolom a vakarástól. Évek óta van intim piercingem és már arra is gondoltam nem-e az okozza ezt a problémát. Ha igen akkor nem értem,hogy miért csak az egyik oldalon amikor mindkettőhöz hozzáér!? Orvosnál nemrég voltam,gombám nincs.Van valakinek hasonló panasza esetleg ötlete,hogyan szabaduljak meg ettől a kellemetlenségtől?
2013. ápr. 21. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Fémallergia nem lehet? Nekem is csak az egyik fülemben volt, amikor fülbevalót hordtam...
2013. ápr. 21. 21:20
 2/4 Miklós G. ***** válasza:

Az, hogy akkor nem volt gombás fertőzésed, egyáltalán nem jelenti azt, hogy most nincs. Kivéve, ha ezzel a problémával voltál az orvosnál. A gombás fertőzés jellemzően ilyen tüneteket okoz (kiszárít, viszket, és gyulladást okoz). Gombaölő készítmény hatására viszont ebben az esetben enyhülnie kell(ene). Egyébként a fémallergia gondolata is egy járható út, Szintén hasonló tünetekkel jár, viszont, ha eltávolítod az ékszert, ez nagy valószínűséggel magától el is múlik.

U.i.: Az, hogy a másik oldalhoz is hozzáér semmit sem jelent, ebben a esetben valószínűleg nem a bőröd, hanem a közvetlen érpályával lévő kapcsolata idézheti elő az allergiás reakciót, aminek az oka lehet, ha pl. rossz helyre lövik a piercinget.

Üdv!

2013. ápr. 21. 21:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Elvileg nincs fém allergiám és a piercing évek óta bent van de csak az utóbbi évben van ez a panaszom. Ha kiveszem nem fogom tudni visszatenni de lehet nem marad más megoldás mert kifogytam az ötletekből,hogy mi okozza ezt a problémát.
2013. ápr. 22. 08:50
 4/4 anonim ***** válasza:
(Első vagyok) Az a baj, hogy elvileg én is úgy tudtam, hogy nincsen fémallergiám, de miután ez többször is bebizonyosodott (bizonyos típusú nyakláncok, fülbevalók és övcsat!) leálltam velük, mert nagyon égő, viszkető, néha száraz vagy éppen gennyes kiütéseim voltak (tulajdonképpen ekcéma) és BEGOMBÁSODOTT! 10 éves voltam (a köldököm alatt az öv miatt), akkor fejeztem be az ilyen dolgok hordását. Nekem az allergiavizsgálat pl nem is mutatta ki.
2013. ápr. 22. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!