Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valaki felvilágosítana?

Valaki felvilágosítana?

Figyelt kérdés

Szóval én nem értem ezt az egész nőies dolgot (amúgy nem is érdekel, de nem ártana rendezni a dolgokat). Mi a különbség a menstruáció és a peteérés között? Mi az az ovuláció meg ilyen fura szavak, amiket használni szoktak általában? Meg hogy x. napon ez van, y. napon meg az stb. Semmit nem értek. Szóval valaki felvilágosítana ezekről a dolgokról?

Amúgy lány vagyok.

2013. ápr. 21. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Wiki a barátnőd, Gugli a barátod.

[link]

2013. ápr. 21. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 21. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

menstruáció=ha nem leszel terhes,a petéd felszívódik és a méhed nyálkahártyája vérzés kíséretében leválik,lassan fokozatosan. kb 7 napig tart.

peteérés(ovuláció)=benne van a szóban PETÉT ÉRLEL A PETEFÉSZEK. általában felváltva érlelnek a petefészkek sejteket. ez általában 12-16 nappal a menstruáció előtt történik.

ennyi most elég is,mert szerintem egy mai lánynak ott az anyukája,barátnői,védőnő akiktől meg lehet kérdezni dolgokat. másrészt éppen gép előtt ülsz amikor ezt olvasod,mire való a kereső?

szerintem elég furcsa hogy egy ilyen lány mint te,előbb ismered azt hogy gyakorikerdesek.hu mint azt hogy mi fog veled történni a jövőben vagy mi történik meg egyszer legalább 3,5 milliárd nővel.

nem tudom hány éves vagy,de én már 9 évesen tudtam mi az a menstruáció. és képzeld,nem anyám mondta el,hanem a barátnőm.igen,a barátnő nem csak arra "való" hogy dumcsizzatok tanulásról,programokról más lányokról vagy fiúkról,hanem megkérdezheted tőle,mi pontos a havi vérzés.

vagy talán csak fake vagy és feleslegesen töltöm az időmet gépelésre?

2013. ápr. 21. 21:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Anyámmal nem olyan a kapcsolatom, hogy ilyeneket kérdezzek tőle, a barátnőimmel meg nem pont ez a téma. Szerintem hülyének is néznének ha megkérdezném tőlük, mivel ezt lányoknak illik tudni. Védőnőről meg nem tudok a suliban. Általánosban párszor tartottak ilyen órát de sose figyeltem oda, mert mint mondtam nem igazán érdekel. Undorodom a női szervezettől és utálom is. Amúgy 16 vagyok és kb 11 évesen jött meg először.
2013. ápr. 22. 05:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy pszichológussal nem ártana beszélned, ha undorodsz a női szervezettől.
2013. ápr. 22. 06:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

11 évesen jött meg először és nem tudod mi történik veled?! ezt ugye nem mondod komolyan.. ha érdekel,ha nem,külön téma biológián! sőt,állítólag kellett volna róla írni vázlatot és dogát is..

szerintem durva hogy egy 16 éves lány,akinek 5 éve megvan,nem tudja mi zajlik magában. hidd el,én sem rajongok érte,de ennyi idő alatt (5 év!!) nem volt energiád arra hogy fellapoz egy könyvet? vagy weboldalt?

és most nem érdekel az senkit hogy szereted-e vagy sem,de ez már műveltséghez tartozik a korodban.

érdekes hogy a mai modern világban,ahol minden kéznél van és minden nagy ütemben fejlődik és az esti mese előtt is tamponokat,betéteket és menstruációra való gyógyszereket reklámoznak,egy majdnem felnőtt lány nem tud annyit mint egy átlag 10-12 éves.nos,megéltem ezt.

elég szar lehet a tanítás is,gratulálok az iskolának.

2013. ápr. 22. 14:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Ritkán írtuk vázlatot, inkább a könyvből tanultunk. Amúgy tisztában vagyok vele úgy nagyjából, de részletesen nem igazán tudok semmit. Mármint tudom, hogy mi hol van, mi történik de, hogy ezek között mi a különbség vagy mi mikor van, azt nem. Ezért nem az iskola a hibás (amúgy is a megyében a legjobb általános iskola lett), hanem én, mert ez mással is így van, hogy ami nem érdekel arra akárhogy is akarok, nem tudok odafigyelni, főleg nem megjegyezni.
2013. ápr. 22. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!