Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ellenállást érzek amikor fel...

Ellenállást érzek amikor fel akarom tenni a tampont és fáj. Mit tegyek? 16/L

Figyelt kérdés
még nem használtam de már kb fél éve próbálkozok vele,és még 1 cm hiányzik és nem megy fel mert ellenállást érzek és fáj,pedig elvagyok lazulva. nem tudom tovább nyomni mert fáj:S
2013. ápr. 20. 13:10
 1/10 anonim válasza:
53%
szűz vagy még?
2013. ápr. 20. 13:19
 2/10 A kérdező kommentje:
igen.
2013. ápr. 20. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

Nagy valószinüséggel rossz irányban akarod feltenni. (Az elsö kérdésének nincs értelme, mert ha a tamponból csak 1 cm az, ami nem meg fel, akkor már régen átjutott a hüvelybemeneten)

A hüvely nem egyenesen megy, hanem ferdén hátrafelé, és "belóg" a méhszáj. Ezért a tampont kicsit hátrafelé kell feltenni, és ha megakad, akkor az irányt kell picit változtatni.

De jó ötlet lenne, ha elöször az ujjaddal megpróbálnád, hogy milyen a jó irány, utána a tamponnal is könnyebb.

2013. ápr. 20. 13:23
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

De most őszintén, mi a szarnak erőltetik a tamponhasználatot a mai tizen-páréves lányok? Mert a suliban minden, még saját testüket sem ismerő kis butus ezt használja, ez a trendi? Persze a veszélyeiről meg halvány fingjuk sincsen...

Hagyd a francba, ha fáj és kellemetlen akkor minek csinálod? Használj betétet, minden tekintetben jobb.

2013. ápr. 20. 13:32
 5/10 anonim ***** válasza:
20%
Ne erőltesd a feltevését, mert ha megtelik és ki fogod venni, átszakad a szűzhártyád.
2013. ápr. 20. 13:37
 6/10 A kérdező kommentje:

szerintem mindenki maga dönti el h hány éves korában kezdi el a tamponhasználatot,és majd valószínű h literes bugyikában fogok suliba járni nem?:)

amugy meg mért szakadni át a szűzhártya? ez hülyeség

2013. ápr. 20. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Ne foglalkozz a hülyékkel, most egyeseknél az a divat, hogy a tamponba bele lehet halni, a betét meg szuper dolog.

Én 45 évig használtam tampont, és semmi bajom sem volt töle, söt egyetlen embert sem ismerek, akinek valami problémája lett volna azon kivül, hogy eleinte nem tudta hogyan kell feltenni.

Nyugodtan próbáld ki, ha megtalálod a helyes irányt, akkortól könnyen fog menni. Esetleg feküdj le, és úgy próbáld meg, úgy a legtöbbször könnyebb.

2013. ápr. 20. 14:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. ápr. 20. 15:04
 9/10 anonim válasza:

Szia! :) Nekem úgy sikerülni szokott, hogy a wc-n ülök, és a medencém kicsi "előretolom", és a csiklómhoz meg odaszorítom a kezem, és óvatosan benyomom...:) Hajrá! Lehet hogy nem vérzel eléggé..

14/L

2013. ápr. 20. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:
szerintem is próbáld meg az ujjaddal kitapogatni mikor nem menstruálsz hogy pontosan tudjad merre helyezd fel,nekem is úgy sikerült először:)mindig olvastam hogy a hüvely ferdén helyezkedik el hátrafelé,de nem gondoltam hogy annyira,aztán mikor az ujjammal kitapogattam,már tudtam az irányt...az meg egy baromság hogy a tampon mennyire veszélyes,sztem nagyban megkönnyíti az életet menstruációkor,de akinek az jobb hogy 5 napig azt kell éreznie hogy dől belőle a vér,az ne használja
2013. ápr. 20. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!