Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 15 evesen hasznalhatok tampont?

15 evesen hasznalhatok tampont?

Figyelt kérdés
Eros menstruacio es 10 napja tart.. ha hasznaljak, akkor milyet? segitsetek legyszi!
2013. ápr. 14. 12:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Használhatsz. Kezdetnek, főleg ha szűz vagy, a mini méretet javaslom.
2013. ápr. 14. 12:32
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Használhatsz. Mini méretet és valami jó minőséget válassz.
2013. ápr. 14. 12:43
 3/13 anonim ***** válasza:

Igen, én is használtam ennyi idősen.

A legjobb minőség az OB, először a minivel kezdj, erősebb napokon meg elég a normál. A higiéniára, kézmosásra, alsó tisztálkodásra nagyon ügyelj.

Kb 20 évig használtam az OB-t, utána külföldre jöttem és itt mindenhol Tampaxot lehet kapni. Ez annyiban más, hogy ezzel nem kell magadban turkálni, hanem van hozzá egy aplikátor, azt teszed be, stb... Először szenvedtem mint a fene, viszont ahogy megtanultam most sokkal jobb, higiénikusabbnak találom. A nagyobb lányomnak hamarosan kellhet, én inkább ezt fogom neki javasolni. A műanyag és a karton aplikátorok közül nekem a műanyag jött be, sokkal egyszerűbb a felhelyezése, de ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni.

Viszont ha erős és 10 napja tart, akkor nem ártana nőgyógyásszal beszélni. Volt már ilyen?

2013. ápr. 14. 12:44
 4/13 anonim ***** válasza:

Kortól függetlenül nem valami egészséges a tampon.

[link]

2013. ápr. 14. 12:48
 5/13 A kérdező kommentje:
elso kettonek koszonom:) 3. ez a 2. menstruaciom.. szoval nemreg kezdodott.. megfazastol lehet hogy tovabb tart? nekem azt mondtak hogy elso 2 evben barmeddig tarthat, megkell varni mig beall.. nogyogyasztol pedig felek.. anya azt mondta ha a kovetkezo is eddig fog tartani megyunk:/
2013. ápr. 14. 12:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Az első menstruáció sem tarthat bármeddig. 10 nap után kell orvoshoz menni.
2013. ápr. 14. 12:55
 7/13 anonim ***** válasza:
55%

" Kortól függetlenül nem valami egészséges a tampon. "

Ja, mert rohadtul egészséges a vérben ázni egész nap:)

2013. ápr. 14. 13:00
 8/13 A kérdező kommentje:
nagyon felek az orvostol..:/ szegyenlos is vagyok..
2013. ápr. 14. 13:03
 9/13 anonim ***** válasza:

13:00

Nem én írtam, hogy nem egészséges, de igen, vérben tocsogni egészségesebb. Képzeld el, hogy van egy dugó, közel a méhedhez, amin ugye nyílt seb van. És még nedves is a környezet, rengeteg baci szaporodik el rajta, és könnyedén feljutnak a méhedbe, hiszen elzárod a vér kiáramlásának útját. Ha a betétre folyik a vér, az felszívja, és utat hagy a vérnek ürülni, így tud megtisztulni a szervezet. Nem azt mondom, hogy akkor ne használj tampont, hanem azt, hogy az sokkal kevésbé egészséges, habár tisztább érzetet ad, az biztos :)

Kérdező: tényleg nem egészséges, ha 10 napnál tovább tart, de valószínűleg a következő nem lesz ilyen :)

Nyugodtan használj, de ne feledkezz el a kézmosásról, a megfelelő időnkénti cseréről! Először próbáld valami kényelmes pózban (én a kádban feküdtem, felhúzott lábakkal). És persze olvasd el figyelmesen a tájékoztatót! :)

2013. ápr. 14. 13:06
 10/13 anonim ***** válasza:
39%
Pedig ez ezzel jár, ezt nem kell szégyellni. És ha nem tetszik az orvos stílusa, akkor keress mást, vagy akár privátot. Vannak női nőgyógyászok is, ha nem akarsz férfihez menni.
2013. ápr. 14. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!