15 evesen hasznalhatok tampont?
Igen, én is használtam ennyi idősen.
A legjobb minőség az OB, először a minivel kezdj, erősebb napokon meg elég a normál. A higiéniára, kézmosásra, alsó tisztálkodásra nagyon ügyelj.
Kb 20 évig használtam az OB-t, utána külföldre jöttem és itt mindenhol Tampaxot lehet kapni. Ez annyiban más, hogy ezzel nem kell magadban turkálni, hanem van hozzá egy aplikátor, azt teszed be, stb... Először szenvedtem mint a fene, viszont ahogy megtanultam most sokkal jobb, higiénikusabbnak találom. A nagyobb lányomnak hamarosan kellhet, én inkább ezt fogom neki javasolni. A műanyag és a karton aplikátorok közül nekem a műanyag jött be, sokkal egyszerűbb a felhelyezése, de ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni.
Viszont ha erős és 10 napja tart, akkor nem ártana nőgyógyásszal beszélni. Volt már ilyen?
" Kortól függetlenül nem valami egészséges a tampon. "
Ja, mert rohadtul egészséges a vérben ázni egész nap:)
13:00
Nem én írtam, hogy nem egészséges, de igen, vérben tocsogni egészségesebb. Képzeld el, hogy van egy dugó, közel a méhedhez, amin ugye nyílt seb van. És még nedves is a környezet, rengeteg baci szaporodik el rajta, és könnyedén feljutnak a méhedbe, hiszen elzárod a vér kiáramlásának útját. Ha a betétre folyik a vér, az felszívja, és utat hagy a vérnek ürülni, így tud megtisztulni a szervezet. Nem azt mondom, hogy akkor ne használj tampont, hanem azt, hogy az sokkal kevésbé egészséges, habár tisztább érzetet ad, az biztos :)
Kérdező: tényleg nem egészséges, ha 10 napnál tovább tart, de valószínűleg a következő nem lesz ilyen :)
Nyugodtan használj, de ne feledkezz el a kézmosásról, a megfelelő időnkénti cseréről! Először próbáld valami kényelmes pózban (én a kádban feküdtem, felhúzott lábakkal). És persze olvasd el figyelmesen a tájékoztatót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!