Hány évesen használhatok már tampont?
Használhatsz most is, de csak ha nagyon muszáj!
1./ ne használjunk havi vérzéskor tampont (a véres tampon nagyon jó baktérium és gomba táptalaj, ráadásul fertőzési kapuként szolgáló mikrosérüléseket okoz kihúzáskor). Folyással küszködő nők szinte kivétel nélkül tampont használnak.
"Az Egyesült Államokban az 1980-as években kapott nagy nyilvánosságot a menstruációkor tampont használó nők körében előforduló toxikus shock szindróma, melynél a beteg élete csak az azonnal elkezdett kezeléssel menthető meg. (Bővebben lásd kicsit lejebb)."
Innen van az idézet.
Én nagyon korán, már 10 és fél évesen menstruáltam, akkor még betétet használtam nyilván, de olyan 13 éves korom körül már tampont, csak a mini változatát.
Valakiknél szokott gondot okozni, de ha normálisan, a leírtak szerint van alkalmazva, akkor van, akiknél hosszú évek használata során sincs semmi negatívum a használatából.
Én például nem bírom elviselni a betétet, nagyon kényelmetlen számomra, nem is lennék nyugodt, folyton azt nézném, nem véreztem-e össze magam, szóval én tampont használok, de abból is a probiotikus változatot, ami segít a hüvelyflórát is rendben tartani.
De persze kinek a pap, kinek a papné, vannak akik a betét mellett vannak.
Ha nem is akarsz tampont használni, de tesióra ideje alatt vagy ha olyan mozgást csinálsz, ami megerőltető, így nagyobb a vérzés esélye, nyugodtan az idő alatt használj tampont, ha úgy komfortosabban érzed magad, ennyi idősen már használhatsz.
Szia!
A toxikus sokk szindróma egy nagyon ritkán fellépő reakció. Nem kell félned tőle. A higiéniára azonban mindig nagyon figyelni kell. Bátran használj tampont, sokkal kényelmesebb és nagyobb szabadságot nyújt, mint a betét. Én is 14 évesen kezdtem el használni, most 17 éves vagyok, kutya bajom, sosem volt panaszom. Anyukám is tampont használ már tinédzserkora óta, sosem volt problémája. Rengeteg nő használja, és csak igen ritkán fordul elő, hogy probléma adódik vele.
Szóval nyugodtan használd, csak ügyelj a higiéniára, és arra, hogy ne hagyd bent túl sokáig, illetve, arra, hogy kevésbé erős menstruáció esetén ne nagyon használd, mert kiszárítja a hüvelyt.
Üdv!
17/L
2. vagyok. Az idézőjel elejét rossz helyre tettem.
"1./ ne használjunk havi vérzéskor tampont (a véres tampon nagyon jó baktérium és gomba táptalaj, ráadásul fertőzési kapuként szolgáló mikrosérüléseket okoz kihúzáskor). Folyással küszködő nők szinte kivétel nélkül tampont használnak.
Az Egyesült Államokban az 1980-as években kapott nagy nyilvánosságot a menstruációkor tampont használó nők körében előforduló toxikus shock szindróma, melynél a beteg élete csak az azonnal elkezdett kezeléssel menthető meg. (Bővebben lásd kicsit lejjebb)." Így helyes.
A tampon sem nem veszélyes, sem nem egészségtelen.
A betét viszont kényelmetlen, és undorító hogy ott kifolyik belőled a cucc, te meg ülsz benne mint egy pelenkában, és az egész altájad olyan lesz...
14 évesen nyugodtan használj tampont, csak figyelj a kézmosásra, és a gyakori (max 6-7 órás) cserére. Én 13 éves korom óta használom minden menzikor, abban is alszom éjszaka, most 20 vagyok és se folyásom, se sokk szindrómám nem volt még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!