Pajzsmirígy alulműködés esetén baj ha szelént is szedek plusszba?
Most derült ki, hogy pajzsmirígy alulműködésem van. TSH-m 6,797.
Kaptam rá Letrox 50-est. Jövőhéttől kezdem el szedni, de hallottam, olvastam, hogy a szelén is kedvezően befolyásolja a pajzsmirígy működését. Lehet abból bármilyen problémám, hogy szedem a szelént is mellette? A dm-ből vettem a sajátmárkás selen+ACE kapszulákat, 55mikrogramm szelén van benne. Az orvos nem mondta, hogy szedjem, de gondoltam megpróbálom. Szerintetek?
Nem az elején fogysz tőle.
Akkor fogsz fogyni, ha tényleg alacsony T3, T4 szinted volt és ezért lassult le az anyagcseréd.
dr Balázs Csaba holnapján olvashatsz a szelén és a pajzsmirigy kapcsolatáról! Elsősorban az autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésre szokta a doktor úr javasolni. Az anti TPO-d mennyi lett? Ugyanis ez, illetve az anti-thyreoglobulin emelkedett értéke jelzi a gyulladást. A gyulladás miatt pedig pusztul a pajzsmirigy szövetállománya. A szelén a klinikai vizsgálatok szerint csökkentette az autoimmun reakciókat. Viszont szükség van a szelén szint ellenőrzésére a vérben, mert túl is lehet adagolni.
Nekem a doktor úr kétszer 100 mikrogrammot javasolt napi bevitelként. Béres szelént szedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!