Ha anyukám és a nagymamám is mellrákos volt, mennyi az esélye, hogy én is rákos leszek? (14/L)
5/5-re
".A rák nem betegség, csak egy állapot.Valójában nem is létezik.Csak egy életvitel, életfelfogás következménye."
Finoman mondva , valótlanság
Igaz, rá lehet erősiteni a rákra rákkeltő anyagokkal, de erősen függ az örökléstöl is
Az életfelfogást , minden betegség a pszichében keletkezik, meg hagyjuk, marhaság.
Mivel magyarázod a gyerekkori rák, leginkább leukémiát, ha mindenki egészségesnek születik?
Visszaforditani/gyógyitani persze nagyrészt lehet.
El kell olvasni dr.Ceizel irását valahol
Halmozottan fordult elő a felmenői között a rák, saját génjei vizsgálata is ezt igazolta
Erre mondta, hogy a rizikófaktorja nagyobb mint másnak, de megpróbál egészséges életet élni
Ott van benne. A megelőző generáció életviteléből adódik.Az őket ért behatásokból, mind fizikai mind pszichés vonatkozásban.
Lehet itt genetikai rizikófaktorokkal dobálózni. Már ezzel egy idegfeszültséget hozol létre, egy félelmet, ami kihat az immunrendszerre, mindenre. Én azt mondom minden pszichés eredetű. Még a lábtörés is. Mert gondolj csak bele... Nézz meg egy csomó pl biciklis fail videót ahol nekimennek pl a fának bringával. Sehol a környéken semmi más nincs aminek neki lehetne menni, mégis pont annak megy neki az illető. Azért mert attól fél, hogy neki fog menni. Vagy pl megnézel egy ijesztő filmet. Előtte semmi bajod nem volt, utána meg ki sem mersz menni pisilni, nehogy elkapjon a szörny ami a filmben volt, pedig tudod, hogy olyan nincs is csak, a filmben volt. Pedig semmi sem változott, csak a felfogásod, a dolgokhoz való hozzáállásod.Ezért nem kell betegségekkel ijesztgetni senkit. Meg kell mutatni a helyes utat, ami egészséges étkezésből, stresszmentes, vagy stresszlevezető életmódból áll. Az, hogy valakinek a felmenői között volt valamire hajlam, az egy dolog. Ahogy létezett, úgy meg is szüntethető, kijavítható. 1 generáció alatt is hatalmas változásokat lehet elérni. Pl 10-20 év múlva Amerikában a legtöbb !gyereknek! nagyon magas lesz cukorbetegségre a hajlama, ill. lesznek cukorbetegek.Azért mert a szüleik tömik magukba a tiszta cukrot és a szervezet genetikai szinten alkalmazkodik ehhez az inzulinválasz csökkentésével. Ha valaki meggyőződéssel gondolja, hogy ő teljesen egészséges, és ezért tesz is, az az is lesz.Ennyi.A rizikófaktorok csak akkor aktiválódnak ha aktiváljuk őket. Pl dohányzunk, iszunk, drogozunk, egészségtelenül élünk, vagy mindig rizikófaktorokon gondolkodunk.. Bármilyen hülyeségnek hangzik, sok ember csak azért lesz beteg, hogy foglalkozzanak vele.Csak ennek még ő sincs teljesen tudatában. Mivel magyarázod azt, hogy a cigarettáról köztudott, bizonyított, hogy rákkeltő, nagyon nagy veszély a szívre, érrendszerre, mindenre, és mégis vannak dohányzó emberek? A dohányzás, a rák nem pszichés eredetű? Mi ha nem az? Ez a 30 év alatt még nem jellemző: persze. Nem mérgezhető a végtelenségig a szervezet. Egészségesen kell élni és kész. Tök egyszerű.Múltkor egyébként pont az öregedésről és a rákról olvastam egy orvosi tanulmányt, és ott is azt írták, hogy kb 15%ban a genetika felelős, a többiben az életvitel. Múltkor pl a cigányokról olvastam egy cikket, amiben azt mutatták ki, hogy genetikailag hajlamosabbak az alkoholfogyasztásra és a dohányzásra.A genetikai emlékezet.De ha te elkezdesz normálisan élni, a gyerekeid is azt a genetikai ,,tudatot'' fogják már örökölni.Tehát csökkentetted a hajlamot. A hajlam se csak úgy jön magától. Valamitől kialakul. Ahogy kialakult, úgy meg is lehet szüntetni. mind generációkban, mind egyénekben.Szerintem. Tehát én azt mondom, ha odafigyelsz az egészségedre, akkor semmi. Antioxidáns, tiszta étkezés, friss levegő, mozgás..pl bringázás. A fokhagyma, a gyömbér, a pritaminpaprika, paradicsom.. és még lehetne sorolni végtelenségig, ezek mind nagyon erős antioxidáns, tehát sejtvédő tulajdonságokkal rendelkeznek.Fiatalosan és egészségesen tartják a testet.Ajánlom a Savtalanítás a fiatalság forrása könyvet. Az élelmiszereknek van egy ORAC értéke. Ez az az érték ami az antioxidáns hatását, tehát a szervezetet védő hatását jelöli. [link] Megfelelő életvitel és esélye sincs semmilyen betegségnek. Ez lenne a normális.
A mellrák függően a kialalkulás életkorától különféle sérelmekre vezethető vissza. Lehet szexuális bántás, nőiségben való bántás, anyaságban való bántás (a beteget az anya részéről érte sérelem).
Érdemes visszanézni, hogy hány éves korában betegedett meg anyukád, nagymamád, mert ez alapján egyrészt vissza lehet keresni a trauma gyökét illetve a trauma ismétlődését is ki lehet számolni. Ezt úgy hívják, hogy pszichogenetikai traumatérkép állítás.
Ha tudjuk, hogy milyen trauma és mikor idézte elő a nagymamánál a betegséget (valószínüleg anyukád már a nagymama traumáját ismételte) akkor kiválasztható az a megfelelő, életet támogató immunválasz (cselekvés), amivel elkerülhető, vagy szelidíthető a trauma, mikor nálad egy újrajátszási ponthoz érne.
Ajánlom az egész család figyelmébe F. Galló Béla: Bennünk kódolt jövő című könyvét, illetve úgy tudom a Galló Intézetnél csinálnak traumatérkép elemzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!