Fáj a mellem elég rég óta. Ugye ez még nem jelentené azt, hogy mellrákos vagyok?
Nem.
Hormonoktól is fájhat. Nem szedsz fogamzásgátlót esetleg vagy nincs egyéb nőgyógyászati problémád? Ciszta pl. Mert attól is lehet. Csinálj terhességi tesztet.
Vizsgáld meg a melled, van-e benne csomó. Ha nincs akkor nem valószínű, hogy mellrák, sőt akkor sem ha van csomó, mert akármi más is lehet.
Ha makacsul nem múlik, menj orvoshoz.
Milyen régóta fáj? És milyen módon? Hány éves vagy? Ez így kevés. A mell fáj, feszül pl. menstruáció előtt/alatt, vagy mikor egy fejlődésben lévő lány melle nő.
Egyébként ha rákos lennél valószínűleg csomót is ki tudnál tapintani a melledben.
13 éves vagyok, szóval nem hiszem, hogy ezek lennének a kiváltó okok, amit az első válaszoló leírt.
De most megkönnyebbültem, köszönöm mindkettőtöknek.:)
Mellmirigyek,én is bepánikoltam mig meg nem vizsgáltak.
Szólj anyukádnak,orvosmegviszgál,nem fáj,nem kellemetlen,egy ultrahanggal megmondják mi az.
2.válaszoló vagyok
szerintem ha 13 éves vagy, akkor ez normális. most érsz nemileg, ennyi idősen nekem is fájtak a melleim, amikor növésben voltak
De ha attól nyugodtabb leszel, persze menj el egy orvoshoz, de szerintem nincs semmi baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!