Nem tudom valahogyan túlműködtetni a pajzsmirigyemet?
Figyelt kérdés
Súlyosan alul működik és szedek is rá gyógyszert, de semmilyen hatása nincs. 40 kilót szeretnék leadni, de egyszerűen meg se mozdul a súlyom diéta és mozgás mellett. Múlt héten káposztaleves kúrát tartottam, szigorúan betartva, és nemhogy fogytam volna, híztam 1 kilót. Utálom már ezt az egészet, hogy más vékony marad annak ellenére, hogy mindent összeeszik. Én meg küzdök, megvonok magamtól mindent és semmi eredménye sincs. Ha az előírt adag kétszeresét venném be, akkor nem érném el, hogy túlműködjön a pajzsmirigy? Ezáltal megindulna a fogyás. Vagy nem érek el vele semmit?2013. márc. 21. 14:08
1/7 anonim válasza:
Ne csinálj ilyet kérlek!! A hormonokkal nem szabad orvosi utasítás nélkül más adagot beszedni. Csak annyit, amennyi elő van írva. Amit te megtehetsz, hogy próbáld meg 100%-ban kiiktatni a szénhidrátot, a félkész teleket és a hüvelyes zöldségeket. Emellett mozogj és fogyni fogsz.
2/7 anonim válasza:
Az előírt adagon ne változtass! Azt mindig az aktuális laborértékekhez igazítják. Ha attól eltérsz felborítod a hormonháztartásodat és nem csak súly problémáid lesznek.
3/7 anonim válasza:
Ne vegyél be többet, amit az orvos előírt. Próbálkozz inkább a galaj teával, az állítólag nagyon ó pajzsmirigy problémákra, most én is ezt iszom egy ideje. [link]
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :( Akkor nem veszek be többet. Csak már annyira el vagyok keseredve. Ezelőtt életvidám, nevetős voltam. Most meg az utcára se akarok kimenni kb. Sosem voltam vékony alkat, de most borzalmasan érzem magam a bőrömben. És pluszba elkeserít, hogy nem tudom leadni ezeket a fránya kilókat. Fél éve egy kocka csokit sem ettem, semmi olyat ami hizlalna. Szénhidrát...már hírből se ismerem... Mondjuk sose szerettem a kenyeret, péksütit, pizzát... Így azok nem is hiányoznak egy cseppet sem. Viszont egy tál jégkrémért ölni tudnék. De azt sem engedem meg magamnak. Épp ezért vagyok ennyire depressziós. Úgy érzem semmi remény :(
2013. márc. 21. 14:42
5/7 anonim válasza:
Amit még tudok ajánlani, az a paleolit étrend. Én még ugyan nem tértem át, mert elég drágának tartom, de nagyon foglalkoztat a dolog. Nézz utána a neten!
6/7 anonim válasza:
Én is paleo étrenden vagyok 3 éve, de nem fogytam semmit, pedig nem csábulok el. Háromszor eszek egy nap, egy tányér kaja az adag. Rajtam olyan 15 kiló súlytöbblet van. Mondjuk mostanában anyagi okokból nem tudtam húst venni, így csak zöldségeket eszek és kicsit ment le a súlyom, olyan 3 kiló, de gondolom ez azonnal vissza fog ugrani, ha megint eszek húst.
Amíg nem megy 1 körülire a TSH, addig nem lehet fogyni.
Viszont a paleó sok egyéb problémát helyretett, javított a hormonjaim értékén is, csak a fogyás nem megy :(
7/7 anonim válasza:
A táplálkozás nem minden! vannak olyanok is sokan,akiknek nincs pajzsmirigy alul működésük mégis túlsúlyosak. Mindenkire igaz az,h ha nem mozog annyit amennyi kalóriát bevisz(és az lehet,h nem sok),akkor nem fog fogyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!