Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Anyukámnak mióma van a méhében...

Anyukámnak mióma van a méhében. Mit jelent ez pontosan?

Figyelt kérdés

Most tudta meg, valószínűleg ki kell venni a méhét.

Valakinek volt már ilyen betegsége?

Ez daganat? Járni kell majd neki kemoterápiára?

2013. márc. 20. 08:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A myoma a méhizomzatnak a jóindulatú daganata, nagyon sok középkorú nőnél előfordul. Ne aggódj, mivel jóindulatú, nem burjánzik, nem ad áttétet sehová, sőt kemoterápiára sem kell majd járnia. Kiveszik anyukád méhét, és soha többé elő nem jön ez a dolog, teljesen gyógyult lesz.
2013. márc. 20. 08:39
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és megnyugtató választ.

Ő is elég nyugodtan fogadta és kezelte ezt a hírt, de én azért most eléggé megijedtem.

2013. márc. 20. 08:41
 3/11 Antimod ***** válasza:

Itt olvashatsz róla pl. egy kicsit részletesebben:

[link]

2013. márc. 20. 08:42
 4/11 anonim ***** válasza:
37%

Biztos, hogy ki kell venni a méhét?

Ugyanis a mióma fel is tud magától szívódni és úgy tudom, ha mégsem szívódik fel, akkor elég egy gyógykaparás is.

De az is lehet, hogy anyukádnak egy komolyabb miómája van, vagy ami esetleg olyan helyen van vagy akkora. Vagy nem tudom. Vagy van valami más probléma is.

Nekem is volt miómám, de magától felszívódott. A nővéremnek jelenleg is van, de mivel nem okoz problémát, ezért addig nem csinálnak vele semmit, csak jár kontroll ultrahangokra.

És nem kell kemoterápia, ez nem egy rossz indulatú daganat.

2013. márc. 20. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha azt mondták, akkor ki kell "venni". A myoma valóban jóindulatú daganat. Komoly gond akkor van vele,ha túl nagy, vérzik,v. fájdalmas.De nem azért,mert rákos.
2013. márc. 20. 09:37
 6/11 anonim válasza:
Édesanyámnak nem csak miómája volt a méhében, de rosszindulatú daganata is volt mellette. Tavaly tavasszal volt a műtétje, neki s kioperálták a méhét. Mivel neki rákos daganata is volt, ezért mennie kell rendszeresen orvosi ellenőrzésre, de szerencsére csak gyógyszereket kell szednie, mivel áttét nem volt, nem kell kemo, stb. Mivel dohányzott, és leszokott arról is, plusz szerintem a felborult hormonok miatt, kb 30 kilót magára szedett, most ebből van egészségügyi probléma. Ezeket csak azért írtam, hogy nyugodj meg, ha "csak" miómája van, akkor semmi gond nem lesz, hamar felépül. Talán a súlyával neki is lehetnek gondok, de ez sem ezer százalék, emberfüggő ez is. Te csak segítsd és legyél mellette. Ne idegeskedj, tudom ezt könnyű mondani. De a sok idegeskedéssel magadnak is ártasz, és édesanyádnak is azt kell sugallnod, hogy minden a legnagyobb rendben! Fel a fejjel, ne aggódj, és minden a legnagyobb rendben lesz!!! :)
2013. márc. 20. 10:50
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ.

4-es: Meg is van nagyobbodva neki a méhe, gondolom ezért is javasolta a kivételt neki az orvos, illetve gondot is okozott neki, erős vérzést, fájdalmat, hétfőn rosszul is lett már ez miatt, azért ment el (végre) orvoshoz.

6-os, örülök, hogy anyukád már jól van.

Enyémnek is voltak súlyproblémái kistesóim születése után, azóta fogyott azért jó sokat.

2013. márc. 20. 13:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok, képzeljétek kiderült, hogy anyu méhében már 5 és fél cm, szóval biztos, hogy ki kell majd neki venni a méhét.
2013. ápr. 2. 17:40
 9/11 anonim válasza:
Szia! Sajnálom anyukádat,de ne aggódj, fel fog épülni. Ez már rutinműtétnek számít, sajnos. 6-os válaszoló voltam,
2013. ápr. 2. 19:02
 10/11 anonim ***** válasza:
A műtét kellemetlen lesz,de semmi problémát nem okoz majd. Gyógyulást Neki!
2013. ápr. 2. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!