17 vagyok,3 éve megvan a bajom.1 éve kb majdnem napra pontosan megjön a mensim, rendszerezödött. De mostanában iszonyu rosszullét kíséri az elsö napon. Ez baj? Mi a megoldás?
Két dolgot szeretnék mondani.
1. Menj el orvoshoz! Mielőtt elkezdtem szedni a gyógyszert én is görcsöltem. DE a tabletta mellett is visszatérnek a görcsök egy idő után, úgyhogy NE ez legyen a megoldás.
2. A mai tablettákban kevés hormon van, ettől függetlenül vannak mellékhatások, sőt ellenjavallatok is (pl trombózis a családban). Ettől függetlenül nem biztos, hogy jó lenne felborítani a hormonháztartásodat. Anyukádnak nincs igaza, mert nem fogsz hízni, és szőrösebb sem leszel, csak kicsit gyorsabban nő. Hízni attól fogsz, ha esetleg növekszik az étvágyad, és többet eszel. Ja, és általában azoknál, akik abbahagyták a szedését nehezen áll vissza pontosan a ciklus, akár évekbe is telhet.
Tehát mielőtt a tabletta mellett döntenél, alaposan mérlegeld, hogy érdemes-e.
Én ugyanigy szenvedek 13éves korom óta. Azóta fog.ghátlót szedtem és SEMMI BAJOM! Van egy egészséges kisfiam, most várom a másodikat. A gyógyszer szedése után 3 hónappal teherbeestem, ennyit arról, hogy mit boríthat fel. Ha orvos javasolja akkor nem CSAK FOGAMZÁSGÁTLÓ hanem GYÓGYSZER IS! MENJ ORVOSHHOZ Ő MAJD ELDÖNTI MIRE VAN SZÜKSÉGED.
Szőrösebb nem leszel, de az étvágy valóban nőhet, viszont ha ezt előre tudod oda is tusz figyelni rá. Én egy gyerek után is 52kg voltam. Ja és tegnap töltöttem be a 32, vagyis elég hosszú tapasztalat van a hátm mögött gyógyszerügyben. Valóban TELJESEN megszünteti a görcsöket, én az első napokat volt hogy kórházban töltöttem annyira beteg voltam.
Szerintem megéri a gyógyszer szedés.
Szerintem a görcsök miatt menj el dokihoz, hogy megvizsgáljon, az a biztos! Sokminden állhat mögötte, vagy épp semmi. Én úgy tudom, a nagy és kibírhatatlan görcsök nem normálisak.
Fogamzásgátlóval kapcs. nem is tudom, mit mondjak... én is szedtem. Nem szőrösödtem és nem is híztam tőle!!!Viszont nekem az abbahagyás mindig felborította a hormonháztartásom eléggé! viszont beszabályozta a ciklusom, mert nekem szabálytalan volt, és most nélküle is az, sajnos. mivel nem olcsó a tabi, anyukáddal meg kéne beszélned! Esetleg elmehettek együtt a dokihoz, hogy megnyugtassa: a mostaniak nagyon alacsony hormontartalmúak. Amúgy a gumi sem olcsó, rendszeres nemi élet esetén meg... Tapasztalat! Én amúgy nem szerettem sem az érzését, sem a szagát, mégha illatosított is volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!