Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek hogy kéne ezt? Ti...

Szerintetek hogy kéne ezt? Ti hogy csináltátok/ csináljátok?

Figyelt kérdés

Egy éve kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát és ez az egy év alatt egyszer fordult elő (szándékosan), hogy kihagytam egy teljes hónapot. De nem volt semmi gáz, normálisan megjött akkor is, majd az az egy hónap után folytattam ismét a tablettát.

De mostanában már azon töprengek, hogy jó- e, hogy ilyen hosszú ideje szedem. Már ha ez hosszú idő. Vagy csak én vagyok még tapasztalatlan ilyen téren, de ezért kérdezlek titeket.

Szóval szerintetek kell szünetet tartani? Mert én megkérdeztem erről anyukám és ő azt mondta, hogy akkor hagyjam abba a tablettát, ha gyereket akarok. De azt még évekig nem akarok. Szóval akkor, most, hogy is van ez?

2013. márc. 14. 13:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy nőgyógyászt, de tudtommal a mai modern szereknél nem kell szünetet tartani évekig sem. Én kb. 10 évig szedtem folyamatosan, és már kb. 10 éve végleg abba hagytam.
2013. márc. 14. 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Én 8 éve szedem és soha nem tartottam szünetet. Annyi infó terjeng ezekről a dolgokról hogy egyszer( inkább többször) én is elbizonytalanodtam. Van aki szerint x idő után kell szünet, meg nem lesz gyerek stb...

Megkérdeztem az orvosomat aki ugyanazt mondta mint az anyukád. Majd akkor hagyjam abba ha gyereket akarok. Az egyik ismerősöm alig hogy abbahagyta 9 év után rögtön terhes lett. Igazából én úgy döntöttem hogy hiszek az orvosnak, aki ismer tudja milyen gyógyszert szedek és nem foglalkozok azzal ki mit mond.

2013. márc. 14. 13:22
 3/4 A kérdező kommentje:
értem :) Köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 14. 13:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én nőgyógyászom azt mondta, hogy nem kell szünetet tartani, viszont évente egyszer laborvizsgálatot kell végezni, hogy nem terheli-e meg nagyon a májat.
2013. márc. 14. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!