Mikor "ideális" külön szobába szoktatni a picit? Ti hogyan csináltátok/csináljátok?
Most 6 hónapos a kisfiam, születésétől kezdve a kiságyában alszik velünk egy szobában, 6 hetes korától átalussza az éjszakát. Nem szokott gond lenni.
Most még nagyon szeretem, hogy egy szobában van velünk, de már gondolkodom, hogy mikortól kéne átteni a saját kis kuckójába. Be van neki rendezve, dekor,stb. minden kész....
Nekünk kezdetek óta külön szobában van, nagyon szereti a birodalmát.
Egyik barátnőm kisfia most lesz 1 éves és kb. 1 hónapja szoktatja át a gyermek szobájába. Eddig szinte sikertelenül :|
Rettentően sír és csapkod, ha nincs ott az anyukája. Viszont, ha visszaviszik hozzájuk, akkor pedig éjszaka még mindig vagy 5× felkel. Van, hogy nem kér enni, de sokszor előfordul.
mi sokat beszélgettünk erről a férjemmel,mielőtt megszületett a fiúnk,aki most már 2 éves és három hónapos.végül úgy döntöttünk,hogy megpróbáljuk úgy,hogy azonnal a saját szobájába kerül,aztán majd kialakul.ez sokszor nem csak a szülőn múlik,gyerek függő is.örülök,hogy mi így döntöttünk,mert soha nem volt gond.nagyon régóta teljesen egyedül alszik el,két hónapos kora óta nem kel fel éjszaka.egy éves koráig este nyolctól reggel ötig aludt,akkor félálomban megszoptattam,mert máshogy nem jött ki az öt étkezés,aztán még aludt tovább.nappal viszont kb fél éves kora óta alszik a saját szobájában,addig a mi ágyunkon aludt.
szerintem minél hamarabb elkezded,annál jobb.még a szeparációs szorongás előtt ajánlanám,mert ha az elkezdődik,nagyon nehéz lesz
Mi 4 illetve 3 hónapos korban tettük át a gyerekeket külön szobába. Akkor kezdett el élesedni a hallásuk, és ha megmoccantam már fent voltak. Szinte észre sem vették.
Azt olvastam, minél később, annál nehezebb. Szerintem most már simán lehet, már nem kell a bölcsőhaláltól sem tartani.
Nálunk is kezdetektől külön szobában vannak a gyerekek. Mindig a saját ágyukban alszanak el önállóan.
Amikor még ettek éjszaka, akkor én felkeltem és bementem hozzájuk, aztán amikor végeztem, jöttem vissza a saját szobánkba. Nekem ez egy kicsit fárasztóbb volt így, de azt a pár hetet igazán ki lehetett bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!