Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nemi/szexuális úton terjedő...

Nemi/szexuális úton terjedő fertőzésekre/betegségekre hogyan lehet kivizsgálást kérni?

Figyelt kérdés

Voltam nőgyógyásznál, hogy ugyan semmi panaszom nincs, de szeretnék vizsgálatot kérni. Rákszűrést és ultrahangot csinált, de mást nem, hiába kérdeztem rá, hogy ezekből hogyan derül ki, van-e valamilyen fertőzésem.

Nem nagyon hagyott magyarázkodni, de a kérdésem apropója, hogy a volt barátomnak igen sok lánnyal volt kapcsolata, én is voltam vele óvszer nélkül, és egy ismerősöm elültette a bogarat a fülemben, hogy azért nem ártana elmenni orvoshoz, mert van egy csomó fertőzés, ami nem okoz korán tüneteket, esetleg csak hordozom, de rám veszélyes, stb, viszont más elkaphatja tőlem. Szóval valami baktériumtenyésztést vagy ilyesmit vártam/akartam volna, de az orvos nem értette; annyit mondott csak, hogy HIV és hasonló vírusokat vérvizsgálattal lehet megnézni.

Én viszont nem erre gondoltam (voltam egyébként vérvizsgálaton, azzal minden rendben).

Szóval az lenne a kérdésem, hogy most én vagyok az értetlen, és tényleg ránézésre látja az orvos, hogy nekem tuti nincs semmilyen bakteriális betegségem, vagy hogyan tudnám érthetően elmagyarázni neki, hogy mit akartam?

2013. febr. 20. 09:53
 1/10 A kérdező kommentje:
bocsi, javítás: "... ami nem okoz korán tüneteket, esetleg csak hordozom, de rám NEM veszélyes, stb, viszont más elkaphatja..."
2013. febr. 20. 09:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de úgy gondolom, ha baktériumos, gombás fertőzést kaptál volna el, akkor annak lenne tünete. Te pedig azt írtam, hogy nincs panaszod. ( ilyen-olyan folyás stb). Ha komolyabb betegségekre gondolsz (gonorrhea, szifilisz ,HIV)arra meg megmondta az orvos, hogy a vérvizsgálat nyújt eredményt. Szerintem nyugodj meg, minden jel arra mutat, hogy egészséges vagy.
2013. febr. 20. 10:04
 3/10 anonim ***** válasza:

Rákszűrésnél nézik a kenetet is kórokozóra. Ha beteg vagy, akkor azonnal kiderül!

HiV tesztet a Karolina úti szűrőállomáson tudsz csináltatni anonim úton, beutaló nélkül. Ezt akkor érdemes, ha az ún. ablakperiódus már letelt, tehát az együttlét után 2-3 hónappal, mert az ellenanyag szint ekkor lesz kimutatható.

A nőgyógyásztól még érdemes kérni HPV kimutatást, ez pénzes, de ez a vírus okozza a méhnyakrákot később és nemi úton is terjed.

A barátoddal meg gondold meg, hogy akarsz-e még együtt hálni, mert ezek szerint nem egy hűséges típus. A HIV-et, Hepatitis c-t elég csak egyszer elkapni az életben...

2013. febr. 20. 12:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet le leszek hurrogva de én azt ajánlom már akkor menj el orvoshoz ha mondjuk kicsivel több a folyásod mint szokott. Nekem ez volt és kiderült, hogy beteg vagyok amit fél évbe tellett elmulasztani. Amúgy ha elmész a bőr és nemibeteg gondozóba és elmondod ezt, hogy szeretnél vizsgálatot szerintem megcsinálják.
2013. febr. 20. 17:49
 5/10 A kérdező kommentje:

Tehát a rákszűrésnél levett kenetből tenyésztik ki, hogy van-e valamilyen egyéb bakteriális fertőzésem?

Mert ez az, ami nem világos - azért mentem nőgyógyászhoz, hogy ezt megcsinálják, de attól félek, nem értette az orvos.

Vagy akkor ezt nem nőgyógyásznál hanem nemibeteg gondozóban kell kérni?

Nincs semmilyen tünetem, de ennek ellenére hordozhatok olyan baktériumot, amit a partnerem elkaphat tőlem... Ezt szeretném megelőzni. De ahány ember, annyifélét mond... Szóval valaki egy konkrét választ?

2013. febr. 22. 23:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Mivel rákszűrésre mentél és nem azért mert panaszod van, nem hiszem, hogy megnézik van-e benne valamilyen baci. Azt külön kellene kérned
2013. febr. 23. 10:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Utsó! A rákszűrésnél NÉZIK a kenetet kórokozóra!!!! Nekem már jött úgy vissza a papír, hogy menjek, mert fertőzésem van! Azt is közölték, hogy gombát találtak. Ezt egy sima rákszűrés után. Természetesen vannak kórokozók, pl HPV, ureoplasma, ami nemi úton terjed, viszont ezeket csak speciális vizsgálattal lehet lekérni. A rákszűrésnél viszont ha gyanús valami, akkor észreveszik és visszarendelnek.
2013. febr. 23. 11:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszönöm, ez már használható válasz. (Előtte lévő: NEM rákszűrésre mentem, hanem "baci"vizsgálatra; ezért csodálkoztam, hogy miért rákszűrésre vesz mintát az orvos, és nem is válaszolt a kérdésemre, hogy akkor ebből más is kiderül-e vagy sem.) Hihetetlen egyébként, mennyire nincs tisztában senki ezzel az egésszel (persze engem is beleértve). Mert ugyebár BAKTÉRIUMOT mondtam, nem vírust!! HPV, AIDS, stb vírusok, ezekre spec. vérvizsgálat kell - mint mondtam, ilyenen voltam, de a BAKTERIÁLIS fertőzés akkor derül ki, ha mintát kitenyésztik. Nem mindegy és nem ugyanaz.

De nagy nehezen sikerült összehozni a megoldást...

2013. febr. 25. 13:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. Gondoltam, hogy tenyésztésre gondolsz és nem egyébre ennyire hüle nem vagyok, de én voltam már úgy rákszűrésen, hogy közben fertőzésem volt és nem szóltak vagy vették észre aközben. Azért mindig jobb az óvatosság. Ha ennyire nem vagy biztos a partneredben akkor menj bőr és nemibeteg gondozóba ahol kérsz gomba és szexuális úton terjedő betegségekre vizsgálatot(ureaplasma,mycoplasma stb..)Mert ezeket is elkaphattad úgy, hogy nem veszik észre csak úgy..Tapasztalatból beszélek ;)
2013. febr. 25. 16:19
 10/10 anonim ***** válasza:

szia, mit sikerült megtudnod? Én is ebben a cipőben járok. Nőgyógyászaton 7-félét néztek, infót nekem se adtak.

30-nál több kórokozó van. Neked sikerült mindre szűrnöd azóta?

2014. szept. 7. 04:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!